Μενού
Ζώα της σαβάνας
Ζώα της σαβάνας | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο άνθρωπος να βρίσκεται στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας, αλλά όταν μιλάμε για σωματική δύναμη, μειονεκτεί σε σχέση με πολλά ζώα που αποτελούν αδίστακτους μαχητές.

Μέχρι τώρα δεν ήταν εύκολο να καθοριστεί πιο ζώο θα επικρατούσε σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα, ώσπου πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε ένα ψηφιακό «ρινγκ», στο οποίο αναμετρήθηκαν οι πιο ισχυροί εκπρόσωποι του ζωικού βασιλείου, όπως γράφει η Sun.

Δείτε εδώ: Η ελληνική γέφυρα με την παγκόσμια πρωτιά - Δίνει «μαθήματα» μηχανικής

Νικητής ανάμεσα στα 256 ζώα που πήραν μέρος στην προσομοίωση στέφθηκε ο ελέφαντας, το μεγαλύτερο χερσαίο ζώο του πλανήτη, που με λίγη προσπάθεια επικράτησε έναντι των περισσότερων αντιπάλων του.

Ο πραγματικός «βασιλιάς» των ζώων

Μπορεί το λιοντάρι να θεωρείται βασιλιάς της σαβάνας, αλλά κατά μόνας, ούτε και το πιο αιμοσταγές αρσενικό δεν μπορεί να αναμετρηθεί με έναν ενήλικο ελέφαντα. 

Eπιστήμονες συνέθεσαν ένα πρόγραμμα προσομοίωσης, που ονόμασαν Animal Match-Up, μέσω της πλατφόρμας ChatGPT, που διεξήγαγε ψηφιακές «μάχες» ένα προς ένα, σε μία μορφή τουρνουά με γύρους.

Στον τελικό βρέθηκαν ο ελέφαντας και η τίγρη της Σιβηρίας, με τον πρώτο να παίρνει τη νίκη. Η τίγρη πήρε έτσι τη δεύτερη θέση, ενώ ακολούθησαν ο κροκόδειλος του αλμυρού νερού, ο ιπποπόταμος, η λεοπάρδαλη, ο καρχαρίας-τίγρης, η πολική αρκούδα, το γιγάντιο καλαμάρι, ο κροκόδειλος του Νείλου και ο λευκός καρχαρίας, στο τοπ 10.

Ο κύριος φυσικός εχθρός του ελέφαντα είναι η ηλικία και όχι τα αρπακτικά
Ο κύριος φυσικός εχθρός του ελέφαντα είναι η ηλικία και όχι τα αρπακτικά | Shutterstock

Ο ειδικός σε θέματα άγριας ζωής Dr. Dheer, δήλωσε στο περιοδικό Science Illustrated: «Το τεράστιο μέγεθος του ελέφαντα, σε συνδυασμό με τη δύναμη και την ευφυΐα του, τον έχει τοποθετήσει στην κορυφή του ζωικού βασιλείου».

Δείτε εδώ: Η κρυφή όαση που είναι λίγη ώρα από την Αθήνα - Άφθονο πράσινο και φυσικές «κολυμπήθρες»

«Η προσομοίωση μας σχεδιάστηκε σχολαστικά, χρησιμοποιώντας το chatGPT για να αναλύσει τα διακριτικά χαρακτηριστικά κάθε ζώου -μέγεθος, βάρος, δύναμη, ταχύτητα, επιθετικές και αμυντικές ικανότητες. Δημιουργήσαμε μια αρένα όπου αυτά τα πλάσματα συγκρούστηκαν σε σενάρια που προσέγγιζαν πραγματικές συνθήκες», πρόσθεσε.

Το περιοδικό σημείωσε για τον ελέφαντα: «Εμφανίζοντας απαράμιλλες επιθετικές και αμυντικές ικανότητες, επικράτησε με οκτώ νίκες και καμία ήττα, αναδεικνύοντας την κυριαρχία του έναντι των επιδέξιων αρπακτικών».

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: 

Θρίλερ με το νεκρό βρέφος την Κω - Έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση

Πώς η Αλβανία έγινε «τουριστικό διαμάντι» - Το TikTok, τα πανέμορφα τοπία και οι παγίδες

Ελεονώρα Μελέτη: «Δέχομαι χυδαία, ανεξέλεγκτη και απροκάλυπτη βία»

Ο «Τιτανικός των αιθέρων» που σκότωσε 228 ανθρώπους - «Σκ@τ@, είμαστε νεκροί» έλεγε ο πιλότος

Ποια είναι η ακριβότερη περιοχή της Ελλάδας ανά τετραγωνικό μέτρο

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA