Μενού
Η πιο υγιής πόλη του κόσμου
Η πιο υγιής πόλη του κόσμου | Pixabay
  • Α-
  • Α+

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δέσμευσης για τη δημόσια υγεία, η Βιέννη ανακοινώθηκε ως η πιο υγιής πόλη στον κόσμο, με ένα αξιοσημείωτο 78% συνολικό ποσοστό υγιεινής διαβίωσης.

Οι βασικοί παράγοντες που εξετάστηκαν για τον προσδιορισμό της βαθμολογίας κάθε πόλης περιελάμβαναν το επίπεδο παχυσαρκίας των ενηλίκων, το μέσο προσδόκιμο ζωής και την ποιότητα του αέρα.

Ακόμη και πράγματα όπως το κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο, η διαθεσιμότητα χώρων πρασίνου και απλά το πόσο χαρούμενοι ένιωθαν οι κάτοικοι λήφθηκαν υπόψη.

Βιέννη: Τα «γρανάζια» της πιο υγιούς πόλης

Δεδομένου ότι όλες οι πόλεις είναι χτισμένες με γνώμονα τους κατοίκους, τι ξεχωρίζει τη Βιέννη από όλες τις υπόλοιπες εκτός της υποδομής και της προσβασιμότητας; Ένας από τους λόγους είναι ότι εκτός από την εξαιρετική υγειονομική περίθαλψη, προωθεί τρόπους ζωής που οδηγούν σε μακροζωία.

Οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να ταξιδεύουν με ποδήλατο αντί για αυτοκίνητο, και αυτό από μόνο του συμβάλλει σημαντικά στη μείωση των ποσοστών παχυσαρκίας σε αντίθεση με πόλεις με λιγότερο ενεργό πληθυσμό.

Στη Βιέννη, ο πολεοδομικός σχεδιασμός έχει δώσει προτεραιότητα στους δημόσιους χώρους, όπου οι άνθρωποι μπορούν να χαλαρώσουν και να κοινωνικοποιηθούν, κάτι που είναι αδιαπραγμάτευτο όσον αφορά την ψυχική υγεία και την ευημερία.

Η πόλη έχει μια πληθώρα πάρκων και άλλων χώρων αναψυχής όπου η άσκηση και η κοινωνικοποίηση είναι εύκολη, και χρησιμεύουν ακόμη και ως κοινοτικοί κόμβοι που μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA