Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Το ζωάκι που είναι γνωστό ως erinaceus concolor είναι ο σκαντζόχοιρος της ανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για ένα θηλαστικό της τάξεως των Ευλιποτύφλων και της οικογένειας των Ερινακεϊδών.

Παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τον ευρωπαϊκό σκαντζόχοιρο, αλλά τον διακρίνει η εμφάνιση μιας λευκής κηλίδας στο στήθος του. Για πολύ καιρό αυτά τα δύο είδη εθεωρούντο ένα.

Ο ρουμανικός σκαντζόχοιρος αναγνωριζόταν παλιότερα ως υποείδος του σκαντζόχοιρου της ανατολικής Ευρώπης αλλά βάσει νεωτέρων ερευνών θεωρούνται ως δύο ξεχωριστά είδη. Τα δύο αυτά είδη μπορούν να κάνουν ένα υβρίδιο. 

Αντίθετα από τον ευρωπαϊκό του συγγενή, ο σκαντζόχοιρος της ανατολικής Ευρώπης ποτέ δεν σκάβει φωλιές, αλλά προτιμά να χτίζει φωλιές από χόρτα σε απομονωμένα μέρη.Το σώμα του είναι καλυμμένο από αγκάθια και μπορεί να φτάσει τα 30 εκατοστά σε μήκος, με τα θηλυκά να είναι συνήθως μεγαλύτερα από τα αρσενικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA