Μενού
kiev
Μια από τις πολυκατοικίες που δέχθηκαν επίθεση | @KyivPost
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και άλλοι τραυματίστηκαν στη ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο για τρίτη συνεχόμενη νύχτα, ανακοίνωσαν οι αρχές τις πρώτες πρωινές ώρες. «Στη συνοικία Ποντίλσκι, κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε πολυκατοικία, βρέθηκε πτώμα», ανέφερε μέσω Telegram ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας, ο Βιτάλι Κλίτσκο.

Συστοιχίες της ουκρανικής αντιαεροπορικής άμυνας άνοιξαν πυρ για να καταρρίψουν ρωσικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι σε προάστια του Κιέβου και στην περιφέρεια της ουκρανικής πρωτεύουσας, έκανε γνωστό ο ουκρανικός στρατός, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη αεροπορικές επιδρομές.

Συντρίμμια UAVs που καταρρίφθηκαν κατέπεσαν σε τρεις συνοικίες και οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν υπάρχουν θύματα και την έκταση των ζημιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Η μια από αυτές είναι η Σολομιάνσκι. Κατά τις ακόμη προκαταρκτικές πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δυο τραυματίες. Ο δήμαρχος του Κιέβου, ο Βιτάλι Κλίτσκο, ανέφερε πως συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε όροφο πολυκατοικίας στην Νταρνίτσκι, τραυματίζοντας δύο ανθρώπους.

Εκρήξεις ακούστηκαν και σε άλλες περιφέρειες της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένων της Μικολάιφ (νότια), της Χμελνίτσκι (δυτικά) και της Ζαπορίζια (νοτιοανατολικά), πάντα σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό. Χθες Τετάρτη, η ουκρανική πολεμική αεροπορία έκανε λόγο περί κατάρριψης των 11 από τα 15 ρωσικά UAVs που κατευθύνονταν στο Κίεβο. Προχθές Τρίτη, διαβεβαίωνε πως καταρρίφθηκαν 26 από 28 ρωσικά UAVs.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA