Μενού
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι | EPA/IDA MARIE ODGAARD/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Ένας Πολωνός υπήκοος συνελήφθη κατηγορούμενος ότι παρέδωσε ευαίσθητες πληροφορίες στη Ρωσία προκειμένου να διευκολύνει μια πιθανή συνωμοσία δολοφονίας κατά του Ουκρανού προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με την Daily Mail.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο ύποπτος, Πάβελ Κ. αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και οκτώ ετών αφού κρατήθηκε στην Πολωνία και κατηγορήθηκε «ότι ήταν έτοιμος να ενεργήσει για ξένες υπηρεσίες πληροφοριών».

Ο άνδρας φέρεται να είχε ως αποστολή του τη συλλογή στρατιωτικών πληροφοριών σχετικά με την ασφάλεια του αεροδρομίου Rzeszów-Jasionka «προκειμένου να βοηθήσει τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες να σχεδιάσουν μια πιθανή επίθεση κατά του Ζελένσκι», πιστεύουν οι Πολωνοί εισαγγελείς, που άσκησαν διώξεις.

Έρευνα για το σχέδιο με στόχο τον Ζελένσκι

Οι πολωνικές αρχές συνεργάστηκαν με τους ομολόγους τους στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της έρευνας, που οδήγησε στη κράτηση του Paweł K την Τετάρτη. Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Να σημειωθεί ότι από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022, έχουν αναφερθεί αρκετές απόπειρες δολοφονίας του προέδρου Ζελένσκι.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία, η έρευνα αποκάλυψε πως ο Πάβελ Κ. είχε «δηλώσει την ετοιμότητά του να ενεργήσει για τη στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών» της Ρωσίας και είχε επαφές με πολίτες «άμεσα εμπλεκόμενους στον πόλεμο της Ουκρανίας».

Το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ουκρανίας ήγειρε υποψίες για τον Πάβελ Κ. στην Πολωνική Εισαγγελία, η οποία διεξήγαγε έρευνα για τον ύποπτο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA