Η Πορτογαλία δείχνει - γι’ ακόμα μία φορά - την ανθρώπινη πλευρά της, παραδίδοντας μαθήματα ενσυναίσθησης και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση. Ο λόγος; Παρέχει το δικαίωμα στις γυναίκες εργαζόμενες να λαμβάνουν άδεια μετ’ αποδοχών τις ημέρες που ταλαιπωρούνται από τους πόνους ενδομητρίωσης και αδενομύωσης.
Η κυβέρνηση προέβη σε αναθεώρηση του σχετικού νόμου τον Απρίλιο του 2025, θέτοντας σε άμεση εφαρμογή τις τροποποιήσεις, σε μια προσπάθεια να προστατέψει τα ατομικά δικαιώματα των γυναικών, δίνοντας την αξία που τους αρμόζει.
Περίπου δύο χρόνια μετά την πρωτοβουλία της Ισπανίας να εισάγει την παροχή ειδικής άδειας στις γυναίκες που δεν μπορούν να εργαστούν λόγω της περιόδου, η Πορτογαλία ακολουθεί το παράδειγμά της, κάνοντας την εξής διευκρίνιση: Κάθε εργαζόμενη που ταλαιπωρείται από πόνους εμμήνου ρύσεως που προκαλούνται από ενδομητρίωση ή αδενομύωση, δικαιούται ως και τρεις ημέρες αδείας κάθε μήνα, δηλαδή ως και 36 ημέρες τον χρόνο.
Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr
- LIVE από τη Μέση Ανατολή: Εισβολή του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Επιθέσεις με drones από το Ιράν
- Εγκλωβισμένος στο Ομάν ο γιος του Αντώνη Γούναρη: «Δεν υπάρχει πρεσβεία»
- Γιατί η Ελλάδα επιλέγει την Κάρπαθο για ανάπτυξη συστοιχίας Patriot - Η στρατηγική σημασία για το Αιγαίο
- Πόσα καταφύγια έχει η Ελλάδα: Πού βρίσκονται σε Αθήνα και Πειραιά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.