Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δεν κινδυνεύουν μόνο οι άνθρωποι από το κρύο, αλλά και τα κατοικίδια

Για να τα προστατέψετε από την υποθερμία μπορείτε να τα σκεπάζετε με επιπλέον κουβέρτες κατά τους χειμερινούς μήνες. Επίσης, τα υπερυψωμένα κρεβάτια μπορούν να κρατήσουν τα ηλικιωμένα σκυλιά μακριά από τα ρεύματα.

Ακόμη, σύμφωνα με την BBC είναι καλό να παίζεται περισσότερο με τα κατοικίδια σας τον χειμώνα ώστε να παραμένουν ενεργά.

ΑΚόμα και όταν κάνει κρύο ένα σκύλος χρειάζεται μια βόλτα, ενώ η γούνα του θα τον κρατήσει ζεστό. Στα σκυλιά που έχουν κοντή γούνα μπορείτε να τους βάλετε κάποιο ρουχαλάκι. Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι φυσικά πιο αδύνατες επίσης.

Σε περίπτωση που τους φορέσετε κάποιο ρούχο βεβαιωθείτε ότι είναι άνετο ώστε να έχουν άνεση. Επίσης, πάντα πρέπει να πλένετε τα πόδια τους καθώς αν έχουν περπατήσει σε περιοχές με αλεσμένο αλάτι μπορεί να είναι δηλητηριώδες.

Μικρότερα κατοικίδια

Τα μικρότερα κατοικίδια όπως τα κουνέλια και τα ινδικά χοιρίδια μπορούν επίσης να αισθανθούν το κρύο. Μια ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας μπορεί να είναι ένα σοκ για το σύστημα τους θα πρέπει να τα μετακινήσετε εάν ζουν έξω. 

Δεν είναι όμως καλό να μεταφερθούν από το κρύο σε υψηλές θερμοκρασίες απότομα, γι’ αυτό καλύτερα να τα πάτε σε ένα πιο δροσερό εσωτερικό δωμάτιο. Αν δεν μπορείτε να τα βάλετε μέσα μπορείτε να τα ζεστάνετε με μια κουβερτούλα. 

Αν τα κατοικίδια σας έχουν μάθει να είναι πολλές ώρες έξω μπορείτε να τα αφήσετε έξω μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά όχι την νύχτα τις ημέρες του χειμώνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA