Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς και έκρηξης σε πρατήριο καυσίμων στην περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσίας.
Το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έκανε λόγο από την πλευρά του για 60 τραυματίες στην καταστροφή στη Μαχατσκαλά, πρωτεύουσα της περιφέρειας Νταγκεστάν, στην Κασπία Θάλασσα, στον Καύκασο.
Η πυρκαγιά είχε φθάσει σε έκταση τα 600 τετραγωνικά μέτρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε πως επιτόπου επιχειρούν 260 πυροσβέστες.
Αεροσκάφος-ασθενοφόρο Ιλιούσιν Il-76 στάλθηκε εσπευσμένα από τις ρωσικές αρχές στη Μαχατσκαλά για να παραλάβει τους πιο σοβαρά τραυματίες και να τους μεταφέρει στη Μόσχα, πάντα κατά το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.
Η καταστροφή εκτυλίχθηκε στις 21:40 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) σε πρατήριο που βρίσκεται πάνω σε ομοσπονδιακό οδικό άξονα, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Μέλικοφ, ο οποίος τόνισε πως διενεργείται έρευνα για τα «αίτια και τον τύπο της έκρηξης».
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που επικαλέστηκε η ρωσική εφημερίδα Ιζβέστια μέσω Telegram, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χώρο όπου βρίσκονταν σταθμευμένα αυτοκίνητα προτού εξαπλωθεί στο πρατήριο.
- Δεν ήταν τυχαίο το τροχαίο των οπαδών του ΠΑΟΚ: Τράκαραν στον «δρόμο του θανάτου» της Ρουμανίας
- Lane Assist: Πώς λειτουργεί το σύστημα που φέρεται να μπλόκαρε το τιμόνι στη Ρουμανία
- Το πρόβλημα που δεν στάθμισε η Καρυστιανού, η άνω τελεία στην Όλγα και οι ανατροπές λόγω των τραγωδιών
- Το «καρφί» Λιάγκα για Καλημέρα Ελλάδα: «Δεν οφείλεται σε μας η καθυστέρηση, αλλά στην προηγούμενη εκπομπή»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.