Μενού
Αστυνομία στη Σερβία
Επιχείρηση της σερβικής αστυνομίας για τη νεκρή δίχρονη | AP Photos / Serbian Ministry of Interior
  • Α-
  • Α+

Νεκρός στο κελί του εντοπίστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP), ένας από τους συνεργούς των δραστών του θανάτου του δίχρονου κοριτσιού, το οποίο αγνοούνταν στη Σερβία.

Πρόκειται, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για έναν από τους δύο υπόπτους συνεργούς που συνέλαβε και ανακοίνωσε η αστυνομία της χώρας το Σάββατο, και φέρεται να είχε βοηθήσει έναν από τους κύριους υπόπτους να μετακινήσει τη σορό του δίχρονου κοριτσιού σε χωματερή.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σερβίας, ο 40χρονος ύποπτος «βρισκόταν υπό 48ώρη κράτηση και πέθανε νωρίς το πρωί της Κυριακής μετά από έντονη αδιαθεσία, που ένιωσε στο αστυνομικό τμήμα του Μπορ».

«Παρά την έγκαιρη αντίδραση των αστυνομικών και των γιατρών απεβίωσε. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε φυσικό θάνατο» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση για τον θάνατο του συνεργού στη Σερβία.

Σερβία: Νεκρή η δίχρονη που αγνοούνταν

Νεκρή εντοπίστηκε στη Σερβία η μόλις δύο ετών Ντάνκα Ίλιτς, που είχε εξαφανιστεί στις 26 Μαρτίου.

Τα ίχνη του κοριτσιού χάθηκαν, ενώ έπαιζε μπροστά από το σπίτι της στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, τον θάνατο της Ντάνκα προκάλεσαν δύο εργαζόμενοι της υπηρεσίας ύδρευσης.

Όπως τονίστηκε, το παιδί παρασύρθηκε υπηρεσιακό τους αυτοκίνητο και στη συνέχεια οι δράστες έριξαν το άψυχο κορμί του σε χώρο που χρησιμοποιείται ως παράνομη χωματερή.

Σερβία: Συνελήφθησαν οι δράστες

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν και παραδέχθηκαν την ενοχή τους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Σερβίας.

Η εξαφάνιση της Ντάνκα Ίλιτς κινητοποίησε την αστυνομία της Σερβίας και την Ιντερπόλ, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι επρόκειτο για απαγωγή.

Όπως τονίζεται σε διεθνή ΜΜΕ, στη Σερβία λειτούργησε για πρώτη φορά το σύστημα άμεσης αναφοράς για εξαφάνιση ανηλίκου, γνωστό ως Amber Alert και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA