Δύο μαθητές λυκείου, 16 και 17 ετών, τραυματίστηκαν θανάσιμα χθες Παρασκευή από πυρά ενόπλων στο Σικάγο των ΗΠΑ. Την ώρα που έφευγαν μαζί με άλλους τέσσερις συμμαθητές τους από το σχολείο, δύο αυτοκίνητα σταμάτησαν κοντά τους και βγήκαν κουκουλοφόροι οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Chicago Tribune.
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ένοπλοι πυροβόλησαν περίπου 20 φορές, ενώ αστυνομικός που βρέθηκε αργότερα στο σημείο έκανε λόγο για «ενέδρα θανάτου».
Οι δύο μαθητές διακομίστηκαν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Northwestern Memorial όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψαν στα τραύματά τους, δήλωσε ο αστυνομικός υποδιευθυντής Τζον Χάιν.
Η αστυνομική διεύθυνση του Σικάγου διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και την εξακρίβωση του κινήτρου της επίθεσης.
- Ένταση μεταξύ Αναστασοπούλου και Πορτοσάλτε: «Να τους καλέσεις στις εκπομπές σου και να τους ρωτήσεις, όχι εδώ»
- Συγκινεί ο Σάκης Αρναούτογλου: Το «ευχαριστώ» και η παράκληση στη μνήμη της μητέρας του
- Μηνυτήρια αναφορά για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: Έρευνα για ευθύνες κράτους, και ιδιωτών
- Πώς θα γίνει η υποδοχή των επτά σορών από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στο «Μακεδονία» - Η πομπή στην Τούμπα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.