Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πάπας Φραγκίσκος έκανε σήμερα (24/10) δεκτή την παραίτηση Πολωνού επισκόπου, του οποίου η ενορία έχει πάρει «φωτιά» εδώ και εβδομάδες μετά από καταγγελίες για γκέι όργιο στο οποίο συμμετείχε ιερέας του.

Το Βατικανό δεν αναφέρθηκε στις καταγγελίες ως λόγο για την παραίτηση του επισκόπου Γκρέγκορς Κάζακ, ανακοινώνοντας απλά πως «ο Άγιος Πατέρας αποδέχτηκε την παραίτηση», σύμφωνα με την Associated Press.

Είχε καλέσει και ιερόδουλο

Τα πολωνικά media υπενθύμισαν ωστόσο το σκάνδαλο που ξέσπασε τον Σεπτέμβριο στην Ντάμπροβα Γκόρνιτσα, μια ενορία της επισκοπής του Σοσνόβιετς, όπου ένας από τους ιερείς οργάνωσε ένα όργιο, προσκαλώντας και έναν ιερόδουλο.

Η υπόθεση ήρθε στο φως επειδή ο προσκεκλημένος έχασε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της βραδιάς και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες αναγκάστηκαν να καλέσουν ασθενοφόρο.

Ο εισαγγελέας που ανέλαβε την υπόθεση πληροφόρησε μάλιστα πως ο ιερέας, γνωστός ως Τόμας Ζ., ενδέχεται να κατηγορηθεί για την αποτυχία παροχής αναγκαίας φροντίδας σε συνάνθρωπο, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εμποδίσει την αστυνομία και τους διασώστες να μπουν στην οικία του.

«Ο πατήρ Τόμας Ζ. και δύο λαϊκοί διέπραξαν μια πολύ σοβαρή παράβαση των ηθικών αξιών, την οποία η Εκκλησία δεν ανέχεται και την καταδικάζει σθεναρά. Το συμβάν αυτό αποτελεί σκάνδαλο για τους πιστούς και η δημόσια κατακραυγή είναι δικαιολογημένη», είχε δηλώσει επίσημα η επισκοπή για τον ιερέα.

Από την πλευρά του ο επίσκοπος Κάζακ, ανακοινώνοντας την παραίτησή του, ζήτησε από τους πιστούς να του «συγχωρέσουν» τις «ανθρώπινες αδυναμίες» του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA