Η ατμόσφαιρα στην Κύπρο φορτίστηκε εκ νέου το πρωί της Κυριακής, όταν τέσσερα τουρκικά F-16 εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην περιοχή της Αμμοχώστου.
Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης, τα αεροσκάφη συμμετείχαν στην στρατιωτική παρέλαση που οργανώθηκε στα κατεχόμενα, με αφορμή την επέτειο της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.
Λίγο αργότερα, δύο ακόμη μαχητικά πραγματοποίησαν χαμηλές διελεύσεις πάνω από τη Νεκρή Ζώνη, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους. Η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες και αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα, ενισχύοντας την εικόνα μιας προκλητικής επίδειξης ισχύος.
Αρμόδιες πηγές εκτιμούν ότι οι κινήσεις αυτές εντάσσονται σε μια ευρύτερη στρατηγική πίεσης της Άγκυρας, με στόχο να υπογραμμίσει την παρουσία της στην περιοχή. Το Υπουργείο Άμυνας και η Εθνική Φρουρά κατέγραψαν τις παραβιάσεις και ενημέρωσαν άμεσα το ελληνικό στρατιωτικό δίκτυο για συντονισμό ενεργειών.
- Λιάγκας για πασίγνωστο τραγουδιστή: «Δεν είναι ο Ρόκκος σίγουρα - Δεν θα παίξω την κολοκυθιά»
- «Έμαθα ότι το μετρό δεν δουλεύει μετά την Εθνική Άμυνα, αφού ξεκίνησα από το σπίτι μου»
- Μιχάλης Κατρίνης: «Ο μικρός μου γιος οδηγούσε χωρίς δίπλωμα - Πράξη αδικαιολόγητη και παράνομη»
- Αρπάχτηκαν Ουγγαρέζος - Ζαρίφη: «Νομίζεις ότι ό,τι λέμε αφορά εσένα - Πες μας αρχηγέ»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.