Μενού
Όμηροι της Χαμάς
Γυναίκες όμηροι της Χαμάς | Twitter
  • Α-
  • Α+

Νέο βίντεο με τις συνθήκες κράτησης γυναικών ομήρων της Χαμάς είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, καταγράφοντας την κακοποίηση και τις συνθήκες ανέχειας που αναγκάστηκαν να υποφέρουν.

Όπως μεταφέρει το CNN, οικογένειες επτά Ισραηλινών στρατιωτών που συνελήφθησαν από τη Χαμάς κατά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου δημοσίευσαν πλάνα της απαγωγής τους καθώς ασκούν πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Το βίντεο δείχνει τις γυναίκες όλες μέλη των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF), παραταγμένες σε έναν τοίχο, με τα χέρια δεμένα. Τα πρόσωπα ορισμένων από αυτές φέρουν μώλωπες, μελανιές και αίμα.

Μπορείτε να δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε στο Twitter εδώ (προσοχή, περιέχει σκληρές εικόνες).

Το βίντεο είχε δημοσιοποιηθεί προηγουμένως από τη Χαμάς, σύμφωνα με την οργάνωση Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων. Η ομάδα εκστρατείας το έλαβε από το IDF, το οποίο είχε προηγουμένως επεξεργαστεί το βίντεο για να αποκλείσει τις πιο σκληρές σκηνές.

«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους απηχεί την ίδια τραγική αλήθεια, πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω στο σπίτι, τώρα», ανέφερε το Φόρουμ Οικογενειών των Ομήρων σε δελτίο τύπου την Τετάρτη.

Οι γυναίκες απήχθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομής της Χαμάς στη στρατιωτική βάση Nahal Oz του Ισραήλ, κοντά στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο των επιθέσεων των μαχητών ως αντίποινα στην ισραηλινή καταπίεση.

Οι γυναίκες που απήχθησαν εργάζονταν ως παρατηρητές του IDF, ρόλος που περιλαμβάνει την διατήρηση της ασφάλειας των συνόρων του Ισραήλ. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα καθώς αυξάνεται η πολιτική και κοινωνική πίεση στον Μπενιαμίν Νετανιάχου, για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των Ισραηλινών που εξακολουθεί να κρατά η Χαμάς.

 

 

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA