Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά ενόπλου στην Ουψάλα, στη Σουηδία, περίπου 70 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την πλατεία Βακσάλα και τους γύρω δρόμους, αναζητώντας τον δράστη της επίθεσης ο οποίος φέρεται να διέφυγε με ηλεκτρικό σκούτερ.
«Άκουσα 5 ή 6 πυροβολισμούς», δήλωσε κάτοικος της περιοχής στην εφημερίδα Aftonbladet, όπως μεταφέρει το ΑΜΠΕ.
Σουηδία: Και ελικόπτερο για τον εντοπισμό του δράστη
Ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης Μάγκνους Γιάνσον Κλαρίν επιβεβαίωσε πως το τηλεφωνικό κέντρο δέχθηκε αρκετές κλήσεις για πυροβολισμούς, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί οι ακριβείς συνθήκες του επεισοδίου.
Μεταξύ άλλων, στην επιχείρηση συμμετέχει ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.
Η επίθεση σημειώθηκε λίγες εβδομάδες μετά το μακελειό που προκάλεσε ένας 35χρονος άνεργος σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων στην πόλη Ερεμπρού, περίπου 200 χιλιόμετρα δυτικά της Στοχκόλμης. Ο μακελάρης είχε σκοτώσει δέκα ανθρώπους προτού βάλει τέλος στη ζωή του.
- Πού έχει φωτιά τώρα: Χάρτης με τα ενεργά μέτωπα στη χώρα
- Οργιάζουν οι φήμες για μυστικό γάμο για Ρονάλντο και Τζορτζίνα - Φρενίτιδα από μία φωτογραφία
- Σε πύρινο κλοιό η Δυτική Αττική: Προς Μέγαρα κατευθύνεται η φωτιά - Νέα 112 για εκκενώσεις οικισμών
- «Υπέροχα στην τοποθεσία τσιμέντο»: Πώς είναι να δουλεύεις όταν λείπει η μισή Αθήνα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.