Μενού
Συνάντηση Ζελένσκι - Σάντσεθ
Συνάντηση Ζελένσκι - Σάντσεθ | Youtube - AFP
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε επίσημα σήμερα (27/50 τη Μαδρίτη της Ισπανίας, έχοντας δρομολογήσει συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών για την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο.

Όπως ενημερώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τον Ζελένσκι  υποδέχτηκε στον διάδρομο του αεροδρομίου της Μαδρίτης ο βασιλιάς Φελίπε ΣΤ', πριν τη συνάντηση με τον ομόλογό του, Πέδρο Σάντσεθ, στο Παλάτι της Μονκλόα, για την υπογραφή διμερούς συνθήκης ασφαλείας.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι «μόλις το επιτρέψει η κατάσταση στο μέτωπο», η Ισπανία θα υπογράψει συμφωνία με την Ουκρανία «η οποία θα ενισχύσει τη συνεργασία» μεταξύ των δύο χωρών.

Η συμφωνία του ενός δισεκατομμυρίου

Αναφέρεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επρόκειτο αρχικά να επισκεφθεί την Ισπανία στις 17 Μαΐου, αλλά αναγκάστηκε να ακυρώσει την επίσκεψή του λόγω της νέας επίθεσης που ξεκίνησε λίγες ημέρες νωρίτερα από τον ρωσικό στρατό στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Pais, η συμφωνία που θα υπογραφεί σήμερα θα περιλαμβάνει στρατιωτική βοήθεια από τη Μαδρίτη ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας νέων πυραύλων Patriot και αρμάτων μάχης Leopard.

Ο Ζελένκσι έχει ήδη υπογράψει διμερείς συμφωνίες ασφαλείας με πολλές χώρες, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η στρατιωτική βοήθεια που παρείχε μέχρι στιγμής η Μαδρίτη στο Κίεβο ήταν περιορισμένη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA