Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, θα επισκεφθεί την Κύπρο τη Δευτέρα για να συναντηθεί με τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ συνεχίζεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Η Γαλλία, να υπενθυμιστεί, έστειλε αμυντικά συστήματα και μια φρεγάτα στο νησί την περασμένη εβδομάδα, αφού η βρετανική βάση της RAF στο Ακρωτήρι επλήγη από drone.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Μακρόν, αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Το Ελιζέ ανέφερε ότι η επίσκεψη είχε ως στόχο να δείξει την «αλληλεγγύη» της Γαλλίας προς την Κύπρο, μέλος της ΕΕ, προκειμένου να «ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από την Κύπρο και την ανατολική Μεσόγειο».
Ο Μακρόν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η παρουσία της Γαλλίας στην περιοχή θα είναι «αυστηρά αμυντική» προς υποστήριξη των περιφερειακών συμμάχων της.
- Η νέα ημερομηνία των εκλογών, η εκτίμηση του Ανδρουλάκη και τα καλά νέα για το βουνό των Θεών
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Ντενίση κι ένας μουφτής μπαίνουν σε μία αίθουσα
- Κολομβία: Μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου 21χρονη έγκυο και της πήραν το έμβρυο από την κοιλιά
- Θοδωρής Φέρρης: Μέθυσε σε συναυλία του στα Χανιά - «Είμαι γάμ@@@ε τα, μη με διαλύσετε»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.