Μενού
trump.jpg
Ο Ντόναλντ Τραμπ. | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει ο πρώτος πρώην πρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ που προσάγεται σε ποινική δίκη.

Λίγους μόλις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, ο Τραμπ θα κληθεί να απαντήσει ενώπιον του δικαστηρίου για κατηγορίες που σχετίζονται με τα χρήματα που φέρεται ότι κατέβαλε στην πορνοστάρ, Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου να εξασφαλίσει τη σιωπή της.

Ο δικαστής Χουάν Μέρτσαν, του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, δεν έκανε δεκτό το αίτημα που είχαν υποβάλει οι δικηγόροι του Τραμπ να απορρίψει την υπόθεση και αντιθέτως όρισε δικάσιμο για τις 25 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι μία από τις τέσσερις ποινικές υποθέσεις που αντιμετωπίζει ο πρώην πρόεδρος και μεγιστάνας, την ώρα που διεκδικεί το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Τι ζήτησε ο Τραμπ

Ο Τραμπ ζητούσε από τον Μέρτσαν να απορρίψει το κατηγορητήριο σύμφωνα με το οποίο παραποίησε επαγγελματικά έγγραφα στην προσπάθειά του να αποκρύψει το χρηματικό ποσό των 130.000 δολαρίων που κατέβαλε στην Στόρμι Ντάνιελς πριν από τις εκλογές του 2016.

Ο Μέρτσαν χρειάστηκε μόλις 10 λεπτά για να απορρίψει το αίτημα και να ορίσει τη δικάσιμο στις 25 Μαρτίου.

Τραμπ: Άλλες τρεις υποθέσεις

Η δίκη θα ξεκινήσει πριν από τις τρεις άλλες ποινικές υποθέσεις. Μέχρι τότε, ο Τραμπ ενδέχεται να έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, αφού έχει ήδη κερδίσει τις τέσσερις πρώτες εσωκομματικές πολιτειακές εκλογές.

Η υπόθεση που θα εκδικαστεί στο Μανχάταν αφορά τα 130.000 δολάρια, που κατέβαλε ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ Μάικλ Κόεν στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να μην μιλήσει δημοσίως για μια ερωτική συνεύρεση που είχε με τον μεγιστάνα των ακινήτων δέκα χρόνια νωρίτερα. Ο Τραμπ αρνείται ότι κάτι τέτοιο συνέβη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA