Μενού
arkouda
Αρκούδα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στιγμές αναστάτωσης επικράτησαν σε πτήση από το Ντουμπάι, όταν μια αρκούδα που επρόκειτο να ταξιδέψει στην πρωτεύουσα του Ιράκ, τη Βαγδάτη, ξέφυγε από το κλουβί της από το αμπάρι του αεροπλάνου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί καθυστέρηση. 

Αφού η πτήση έμεινε για λίγο στον «αέρα» μέχρι οι ειδικοί να απομονώσουν και να πιάσουν την αρκούδα, έσπευσαν στο σημείο για να τη ναρκώσουν και εν τέλει να την απομακρύνουν. 

Ζήτησε συγγνώμη ο κυβερνήτης

Η αρκούδα βρέθηκε να κυκλοφορεί ελεύθερη στο αμπάρι, ενώ την ίδια ώρα ο κυβερνήτης του αεροπλάνου άρχισε να ζητάει συγγνώμη από τους επιβάτες για την καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τη New York Post, η αεροπορική εταιρεία είπε ότι οι διαδικασίες για τη μεταφορά της αρκούδας πραγματοποιήθηκαν βάσει νόμου και με διαδικασίες και πρότυπα, που έχουν εγκριθεί από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.

«Το πλήρωμα του αεροπλάνου συντονίστηκε με τις Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, η οποία έστειλε μια εξειδικευμένη ομάδα για να ναρκώσει το ζώο και να το βγάλει από το αεροπλάνο. Αφού έλεγξε το αεροπλάνο και βεβαιώθηκε ότι δεν υπήρξε ζημιά από αυτό το περιστατικό, η πτήση επέστρεψε στη Βαγδάτη» δήλωσε σχετικά η αεροπορική εταιρεία. 

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μοχάμεντ Σάγια Σαμπρά Αλ - Σουντάνι, διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, έρευνα για το περιστατικό.

Άξιο αναφοφράς είναι ότι η «συνήθεια» τα άγρια ζώα να γίνονται «κατοικίδια», είναι αρκετά δημοφιλής μεταξύ των οικονομικών ελίτ της Βαγδάτης, με την τοπική αστυνομία να κάνει έκκληση στους κατοίκους να τους βοηθήσουν να αποτρέψουν τα αρπακτικά ζώα από το να βγουν στους δρόμους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA