Μενού
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Ο πρόεδρος της Κύπρου | EUROKINISSI / ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, αναμένεται να έχει το μεσημέρι της Τετάρτης (30/10) ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπως μετέδωσε σχετικά η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο στην Ουάσινγκτον, μετά από πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο και έρχεται λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Λευκωσία και λίγους μήνες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην αμερικανική πρωτεύουσα, η σημαντικότατη αυτή εξέλιξη αντικατοπτρίζει την βαρύτητα που έχει αποκτήσει η Κύπρος για τις ΗΠΑ και τον αναβαθμισμένο στρατηγικό ρόλο που της αποδίδουν στην Ουάσιγκτον σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στην ευρύτερη περιοχή.

Τελευταία φορά που πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 1996 όταν ο Γλαύκος Κληρίδης είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...