Μενού
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ | AP Photo/Andrew Harnik
  • Α-
  • Α+

Οι σκιές στην προσωπική ζωή του Αμερικανού πρώην προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, φαίνεται ότι τον «πρόλαβαν» καθώς βρίσκεται απολογούμενος για τη φερόμενη σχέση του με τη Στόρμι Ντάνιελς, πρώην πρωταγωνίστρια ταινιών ερωτικού περιεχομένου η οποία τον κατηγορεί για χρηματισμό.

O πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου, που διεκδικεί μία νέα τετραετή θητεία, θα καθίσει σε εδώλιο της Νέας Υόρκης, κατηγορούμενος ότι πλήρωσε 130.000 δολάρια την Ντάνιελς πριν από την εκλογική αναμέτρηση του 2016 ώστε να μην προβεί σε αποκαλύψεις για την εξωσυζυγική σχέση που η ίδια ισχυρίζεται ότι διατηρούσαν, αλλά εκείνος αρνείται. 

Η πληρωμή αυτή καθαυτή δεν ήταν παράνομη, αλλά ο Τραμπ, ο πρώτος πρώην πρόεδρος που διώκεται, κατηγορείται για παραποίηση των επιχειρηματικών του αρχείων. 

Στο παρασκήνιο όλων αυτών βρίσκεται η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, που παρακολουθεί τις εξελίξεις από μακριά - αλλά αυτό μπορεί ν΄ αλλάξει σύντομα.

Η σχέση των δύο συζύγων αποτελεί γρίφο, από την περίοδο κιόλας που διέμεναν στην προεδρική κατοικία. Η Μελάνια, παρότι πρώτη κυρία, έκανε λίγες τοποθετήσεις. Μετά τη μετακόμιση από τον Λευκό Οίκο, έχει εξαφανιστεί (πάλι), αλλά η υπόθεση Ντάνιελς ενδέχεται να την επαναφέρει στο προσκήνιο.

Δημοσιογράφοι επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί της, για να λάβουν κάποιο σχόλιο, πράγμα που δεν κατέστη δυνατό. Ίσως, όμως, αναγκαστεί να παραστεί στη δίκη και να ανέβει στο βήμα του μάρτυρα, όπως γράφουν οι New York Times. 

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου
Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στο μπαλκόνι του Λευκού Οίκου | EPA/Chris Kleponis/POOL /ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ο Ντόναλντ Τραμπ φυλάει τον φόβο του για ένα άτομο, τη Μελάνια Τραμπ» είχε πει η πρώην στενή συνεργάτης του προέδρου Κέλιαν Κόνγουεϊ  το 2022. «Είναι αλήθεια όμως; Βλέποντας τους Τραμπ, δεν μπορώ να πω με σιγουριά. Αλλά, δεν τους βλέπουμε και τόσο συχνά - όχι μαζί τουλάχιστον. Η Μελάνια είναι συχνά μόνη» σχολιάζει η αρθρογράφος του αμερικανικού Μέσου. 

«Στο τέλος της ημέρας, είναι εκείνη που μπορεί να τον αναδείξει ή να τον καταστρέψει» είχε δηλώσει η Στέφανι Γκρίσαμ, πρώην εκπρόσωπος του μεγιστάνα. 

Είναι άγνωστο εάν εννοούσε ότι μπορεί να τον καταστρέψει συναισθηματικά ή αποκαλύπτοντας τυχόν μυστικά του. Αυτό είναι άλλο ένα μυστήριο, όπως και ο γάμος τους και η ίδια η πρώην πρώτη κυρία. 

Λόγω της δίκης, ο Τραμπ ενδέχεται να μην μπορέσει να παραστεί στην τελετή αποφοίτησης του 18χρονου γιου τους, Μπάρον. «Ανυπομονούσα να πάω στην αποφοίτηση με τη μητέρα του» σχολίασε ο ίδιος, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ εάν το εννοούσε ή ήταν άλλη μία ευκαιρία να παρουσιαστεί ως μάρτυρας στο - καταγγελλόμενο - «κυνήγι μαγισσών». 

Οι εκάστοτε τοποθετήσεις του για την οικογένειά του, συνήθως στερούνται συναισθήματος, όπως παρατηρούν οι NYT. Μπορεί να είναι λαλίστατος για όλα τ΄άλλα, αλλά όταν το θέμα αφορά στην προσωπική του ζωή, διατηρεί μία στάση σχεδόν ρομποτική. Και είναι αυτό που τον κάνει να μοιάζει τόσο απρόσιτος.

Οι προκάτοχοί του στον Λευκό Οίκο αντιμετώπισαν προσωπικά δράματα, αλλά τα είχαν επικοινωνήσει με τους Αμερικανούς κατά τρόπο που ο Τραμπ φαίνεται να αδυνατεί. Ο Μπαράκ Ομπάμα μιλούσε όλο γλύκα για τα παιδιά και τη σύζυγό του, ο Μπιλ Κλίντον είχε παραδεχθεί δημόσια τα λάθη του... 

Αλλά, όταν ο Ντόναλντ μιλάει για τη Μελάνια και τα παιδιά του, είναι σαν να προσπαθεί να τους προβάλει ως προσωπική του επιτυχία. Τοποθετείται όπως θα έκανε και για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. 

Όσον αφορά στο πόσο ενδιαφέρεται για τη σύζυγό του - και πόσο ενδιαφέρεται εκείνη γι΄αυτόν - είναι κάτι που δεν μπορεί να απαντηθεί παρά μόνο από εκείνους. Η Μελάνια, πάντως, φροντίζει να διατηρεί το «προσωπείο της ευτυχίας» - με λίγες εξαιρέσεις που έσπασε και έδειξε δυσαρέσκεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA