Πρόκειται για δύο Γερμανούς αδελφούς που γεννήθηκαν με διαφορά ενός έτους ο ένας από τον άλλον, ο πρώτος το 1785 και ο δεύτερος το 1786. Είχαν συνολικά εννέα αδέλφια, από τα οποία μόνο αυτοί και άλλο ένα επέζησαν μετά τη βρεφική ηλικία. Μικροί έχασαν τον πατέρα τους.
Οι δύο αδελφοί τελείωσαν τη νομική και εργάσθηκαν ως βιβλιοθηκάριοι στο Πανεπιστήμιο του Μπάρμπουργκ. Στη συνέχεια διορίστηκαν καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν, στο τότε βασίλειο της Σαξονίας.
Οι δύο αδελφοί είναι σήμερα γνωστοί κυρίως ως συλλέκτες παραδοσιακών παραμυθιών, τα οποία προσάρμοσαν λογοτεχνικά για παιδιά. Με το έργο αυτό ασχολήθηκαν για μισό αιώνα, από το 1807 μέχρι το 1857.
Διαβάστε περισσότερα στο mixanitouxronou.gr
- Influencer αποκάλυψε στο TikTok ότι ο σύζυγός της είναι παιδόφιλος - Δύο εβδομάδες αργότερα, ήταν νεκρή
- Βάσεις 2026: Αυτή είναι η σχολή που έχει μόνο τέσσερις εισακτέους φέτος
- Γιώργος Γιαννόπουλος: «Αυτονόητο ήταν το bullying, γιατί ήμουν ο αδελφός της ανάπηρης»
- Σελένα Γκόμεζ: «Η γυναίκα μου είναι φωτιά» της έγραψε ο σύζυγός της - Τη φλέρταρε διαδικτυακά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.