Μενού
tailandi - ekrixi
Έκρηξη στην Ταϊλάνδη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων σημειώθηκε σήμερα σε μία αγορά στη νότια Ταϊλάνδη, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και πιο συγκεκριμένα εννέα, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά.

Σύμφωνα με το BBC, η έκρηξη σημειώθηκε στο Sungoi Kolok, στα σύνορα με τη Μαλαισία, ενώ τραυματίστηκαν ακόμη 115 άτομα από το ωστικό κύμα. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο πως προήλθε μετά από οικοδομικές εργασίες, που γινόντουσαν στην περιοχή.

Η ισχύς της ήταν τόσο μεγάλη, που ταρακούνησε κτίρια, έσπασε παράθυρα και γκρέμισε ταράτσες. Όπως αναφέρεται, κατέστρεψε επίσης ένα μεγάλο μέρος της πόλης στην επαρχία Narathiwat.

«Η πυρκαγιά στην αγορά τέθηκε υπό έλεγχο και η προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι για την πολύνεκρη τραγωδία ευθύνεται ένα "τεχνικό λάθος" στη συγκόλληση του χάλυβα κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του κτιρίου» δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης, Sanon Pongaksorn.

Ο Σέκσαν Τάεσεν, αυτόπτης μάρτυρας που ζει σε απόσταση 100 μέτρων από την αγορά, δήλωσε ότι βρισκόταν στο σπίτι του όταν άκουσε έναν «δυνατό, βροντερό θόρυβο και ολόκληρο το σπίτι του ταρακουνήθηκε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA