Μενού
robot
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Για τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης θα συνομιλήσουν αύριο, Τρίτη 14 Μαΐου, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, η συνάντηση θα αποτελέσει ευκαιρία για την Ουάσινγκτον να εκφράσει την ανησυχία της για τις κινεζικές προόδους στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Εκπρόσωποι και των δύο χωρών θα μεταβούν στη Γενεύη για να μετάσχουν στον διάλογο, για τον οποίο είχαν δεσμευτεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Κινέζος ομόλογός του Σι Τζινπίνγκ κατά την σύνοδο κορυφής στην Καλιφόρνια.

Πρόκειται για μια «ανταλλαγή απόψεων», μετά την οποία δεν θα δημοσιευτεί κοινό ανακοινωθέν, ούτε θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Μάλιστα, σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα, οι συνομιλίες δεν αποσκοπούν σε συνεργασία.

Τενηχτή Νοημοσύνη: Κινέζικα άλματα

«Η Κίνα έχει καταστήσει την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης σημαντική εθνική προτεραιότητα και αναπτύσσει ταχέως ικανότητες στον μη στρατιωτικό και τον στρατιωτικό τομέα, συχνά με τρόπο που πιστεύουμε ότι βλάπτει τόσο την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ όσο και αυτήν των συμμάχων μας», τόνισε Αμερικανός αξιωματούχος.

«Έχουμε λάβει στοχευμένες αποφάσεις για να ανταποκριθούμε στους κινδύνους αυτούς, αποφάσεις που δεν είναι διαπραγματεύσιμες και θα εκφράσουμε ξανά τις ανησυχίες μας για την χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από το Πεκίνο κατά τον διάλογο στη Γενεύη», δήλωσε επίσης ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA