Μενού
Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ
Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ | (Chris Jackson/Pool Photo via AP)
  • Α-
  • Α+

Η διάγνωση της Κέιτ Μίντλετον με καρκίνο έχει μονοπωλήσει τα δελτία ειδήσεων στη Βρετανία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η πριγκίπισσα της Ουαλίας έκανε την Παρασκευή (22/3) την πρώτη επίσημη ανακοίνωσή της για την κατάσταση της υγείας της, αποκαλύπτοντας ότι κάνει προληπτική χημειοθεραπεία μετά από διάγνωσή της με καρκίνο.

Η κατάσταση της υγείας της, σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, αποτέλεσε αφορμή για την πριγκίπισσα της Ουαλίας και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ να έρθουν σε επαφή με τον Χάρι και την Μέγκαν Μαρκλ. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ λέγεται ότι ήρθαν σε επαφή με τον Γουίλιαμ και την Κέιτ «κατ' ιδίαν» το βράδυ της Παρασκευής μετά την ανακοίνωση της πριγκίπισσας ότι υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία.

Δεν είναι σαφές αν ήρθαν σε επαφή μέσω τηλεφώνου, βιντεοκλήσης ή έστειλαν κάποια απλά μηνύματα υποστήριξης. Όπως είναι προς το παρόν, είναι άγνωστο το ενδεχόμενο ο Χάρι να επιστρέψει αεροπορικώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως έκανε όταν έμαθε για τη διάγνωση του καρκίνου του βασιλιά Κάρολου.

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας ωστόσο έχουν βάλει το «πρόβλημα Χάρι» στο πίσω μέρος του μυαλού τους μετά τη μάχη της Κέιτ με τον καρκίνο. Ένας βασιλικός σχολιαστής δήλωσε στην βρετανική Sun ότι η Κέιτ δεν είπε στον Χάρι και τη Μέγκαν για τον καρκίνο της επειδή «δεν μπορεί να τους εμπιστευτεί κανείς».

Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Χάρι πιστεύεται ότι θα παρευρεθεί σε μια τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο για τον εορτασμό της 10ης επετείου των Αγώνων Invictus. Η σόλο επίσκεψη, πιθανότατα χωρίς τη Μέγκαν και τα δύο μικρά παιδιά τους τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να χτίσει γέφυρες με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ.

Πηγές κοντά στους Ουαλούς δήλωσαν στην Telegraph ότι, με τις μάχες υγείας τόσο της Κέιτ όσο και του βασιλιά Καρόλου, το «πρόβλημα Χάρι» είναι το τελευταίο πράγμα που τους απασχολεί. Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δεν έχουν «κανένα σχέδιο να συμφιλιωθούν» με τον πρίγκιπα Χάρι όταν τον επισκεφθεί τον Μάιο, σύμφωνα με το gbnews.com.

Μια βασιλική πηγή ότι «ο Γουίλιαμ έκανε πάντα ό,τι μπορούσε για να προστατεύσει την οικογένειά του». Αυτό σημαίνει ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας επικεντρώνεται στη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής της Κέιτ και στην προστασία του 10χρονου πρίγκιπα Τζορτζ, της 8χρονης πριγκίπισσας Σάρλοτ και του 5χρονου πρίγκιπα Λούη.

Πηγές δήλωσαν στη New York Post ότι οι Σάσεξ δεν είχαν ιδέα για τη διάγνωση του καρκίνου της Κέιτ. Ο δούκας του Σάσεξ είχε περιγράψει στο παρελθόν την Κέιτ ως τη «μεγάλη αδελφή που δεν είχα ποτέ» όταν αρραβωνιάστηκε τον Γουίλιαμ το 2010.

Ωστόσο, η σχέση του Χάρι με τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας έχει διαρραγεί μετά τα πικρά επακόλουθα της αποχώρησης των Σάσεξ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA