Μενού
Ρακούν
Γυναίκα ταΐζει ρακούν | AP Photos / Matias Delacroix
  • Α-
  • Α+

Το Τόκιο και συνεπώς η Ιαπωνία βρίσκεται αντιμέτωπο με έναν απρόσμενο εχθρό, σύμφωνα με τον Guardian, καθώς μετά τα «αδηφάγα κοράκια», θα κληθεί να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο πληθυσμό του βορειοαμερικάνικου ρακούν.

Όπως σημειώνουν τα ΜΜΕ της χώρας, ο αριθμός των ρακούν στο Τόκιο έχει πενταπλασιαστεί την τελευταία δεκαετία, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τα οικοσυστήματα της πόλης.

Προκειμένου να περιορίσουν τον αριθμό των ρακούν, οι Αρχές της πόλης έχουν στήσει παγίδες και έχουν «εγκαινιάσει» τηλεφωνικές γραμμές για τους κατοίκους που εντοπίζουν ζημιές στις καλλιέργειες ή βλέπουν τα ζώα να μπαίνουν στα σπίτια τους.

Τι προβλήματα προκαλούν τα ρακούν στο Τόκιο

Τα ρακούν στο Τόκιο, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, «μένουν» συνήθως στις λοφώδεις περιοχές των δυτικών προαστίων της πόλης, όπου προκαλούν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες.

«Ο πολλαπλασιασμός των ζώων αντανακλάται στον όλεθρο που προκαλούν στις αγροτικές περιοχές, προκαλώντας ζημιές αξίας 450 εκατ. γιεν (2,8 εκατ. δολαρίων) το 2022» δήλωσε το υπουργείο Γεωργίας, προσθέτοντας ότι τα φρούτα και τα λαχανικά, καθώς και τα ζώα, ήταν οι πιο συνηθισμένοι στόχοι.

Παράλληλα, τα ρακούν φαίνεται πως τρώνε την περίφημη σαλαμάνδρα του Τόκιο, η οποία θεωρείται επισήμως ότι κινδυνεύει με εξαφάνιση λόγω της καταστροφής του φυσικού της περιβάλλοντος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA