Μενού
Οι Μάρτι και Τζες Άνσεν
Οι Μάρτι και Τζες Άνσεν | Youtube
  • Α-
  • Α+

Όταν κάποιος λησμονεί το «σπίτι του σπιτάκι του» συνήθως φέρνει στο μυαλό του ένα διαμέρισμα, ένα κτήριο, ένα καλυβάκι, το πολύ κάποιο αγκυροβολημένο καΐκι σε κανάλι του Άμστερνταμ, σίγουρα πάντως κάτι στατικό και μόνιμο.

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων από την Αυστραλία είναι η εξαίρεση στον κανόνα, αφού εδώ και 500 μέρες ζουν αποκλειστικά πάνω σε κρουαζιερόπλοια.

Οι Μάρτι και Τζες Άνσεν έχουν βρει ένα ασυνήθιστο τρόπο διαβίωσης, όπως δηλώνουν στη New York Post. Το ζευγάρι ξεκίνησε αυτό το σερί τον Ιούνιο του 2022, έχοντας από τότε συμμετάσχει σε 51 κρουαζιέρες ασταμάτητα εντός μίας περιόδου 500 ημερών.

Φθηνότερο από το γηροκομείο

«Κατέληξα να λέω στον ταξιδιωτικό ατζέντη "δες τι είναι διαθέσιμο και απλά κλείσε εισιτήρια"» δηλώνει ο Μάρτι Άνσεν. Σύμφωνα με το ζευγάρι, όταν έκατσαν να λογαριάσουν πόσο θα τους κόστιζε να μείνουν σε οίκο ευγηρίας μετά τη συνταξιοδότησή τους, κατέληξαν πως ήταν πολύ ακριβό για αυτό που πρόσφερε.

Αντί αυτού επέλεξαν ένα πιο ολοκληρωμένο "πακέτο", αρχίζοντας να κλείνουν εισιτήρια για κρουαζιέρες χωρίς ούτε μία κενή μέρα, στην ουσία περνώντας όλη τους τη ζωή ως θαλάσσιοι εκδρομείς

«Είναι ο τρόπος ζωής μας» λέει η σύζυγος Τζες στον δημοσιογράφο και προσθέτει: «Πού αλλού μπορείς να πας για να έχεις δείπνο μαζί με θέατρο, διασκέδαση και χορούς; Μέσα στη μέρα έχουμε πρόσβαση σε όλες αυτές τις δραστηριότητες» ενώ ο Μάρτι συμφώνησε λέγοντας «Δε χρειάζεται πια να κάνουμε μπουγάδα ή να στρώσουμε τα κρεβάτια. Εδώ έχουμε ξεχάσει πως γίνεται, γιατί δεν το έχουμε κάνει για τόσο καιρό. Πλέον πρέπει να μένουμε στο πλοίο για να μείνουμε ζωντανοί».

Το ζευγάρι περνάει πια χαρούμενα τις μέρες του παίζοντας πινγκ-πονγκ και τσουγκρίζοντας ποτά στο κατάστρωμα, ή απλά χαλαρώνοντας στη μικρή βεράντα της καμπίνας τους, απολαμβάνοντας μία συνεχώς εναλλασσόμενη θέα που καμία μόνιμη κατοικία δεν μπορεί να προφέρει.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA