Μενού
  • Α-
  • Α+

Δύο χρόνια μετά το Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Τζόκερ» και δύο δεκαετίες μετά την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη της ταινίας «Ο Μονομάχος» Ρίντλεϊ Σκοτ, ο Χοακίν Φίνιξ, επιστρέφει στην κινηματογραφική δράση, αυτή τη φορά ως Μέγας Ναπολέων.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, ο κορυφαίος σκηνοθέτης θα ενώσει δυνάμεις ξανά με τον Οσκαρικό Χοακίν Φίνιξ για να μεταφέρει στην μεγάλη οθόνη το «Kitbag». Το φιλόδοξο project θα επικεντρώνεται στην ιστορία του Μέγα Ναπολέοντα πριν τις μάχες που του χάρισαν τον χαρακτηρισμό «μέγας», αλλά και στην γεμάτη εντάσεις σχέση του με την γυναίκα του Ζοζεφίνα.

«Με συναρπάζει η ιστορία του Ναπολέοντα, πάντα με γοήτευε....» λέει ο Ρίντλεϊ Σκοτ. «Εμφανίστηκε από το πουθενά και έγινε κυρίαρχος του κόσμου. Ταυτόχρονα όμως πάλευε μία ερωτική μάχη με την άπιστη Ζοζεφίνα. Κατέκτησε τον κόσμο, προσπαθώντας να κερδίσει την αγάπη της. Αλλά δεν τα κατάφερε. Εγινε κατακτητής για να την καταστρέψει και τελικά κατέστρεψε τον εαυτό του

Κι όσο για τον πρωταγωνιστή του Χοακίν Φίνιξ, αναφέρει «Κανένας άλλος δε θα μπορούσε για μένα να είναι ο Ναπολέων. Μόνο ο Χοακίν θα μπορέσει να τον ερμηνεύσει, όπως τον έχω οραματιστεί. Από το τίποτα, έπλασε τον πιο σύνθετο Αυτοκράτορα στην ιστορία του σινεμά στον «Μονομάχο». Τώρα, με το ευφυές σενάριο του Ντέιβιντ Σκάρπα θα απογειώσει το ρόλο...»

Μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ότι το στούντιο της 20th Century Fox είχε αναλάβει την παραγωγή, ωστόσο τελικά η Apple ανέλαβε τη χρηματοδότηση και πήρε τα δικαιώματα, ξεκινώντας κι επισήμως την προπαραγωγή και τοποθετώντας τα γυρίσματα (τα οποία θα πραγματοποιηθούν στην Αγγλία) σε ένα χρόνο από τώρα: αρχές του 2022.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.