Μενού
  • Α-
  • Α+

Οριστικό τέλος έβαλε ο Αρειος Πάγος στα σενάρια συκοφάντησης του Νίκου Βέρτη με την υπ’ αριθμ.632/2022 απόφασή του, η οποία δικαίωσε αμετάκλητα τον γνωστό τραγουδιστή στην αντιδικία του με το Νίκο Πολατίδη. Όπως κρίθηκε πλέον και δικαστικά, ο Νίκος Πολατίδης υπήρξε καλά αμειβόμενος εξωτερικός συνεργάτης του αφού διατηρεί εδώ και χρόνια γραφείο ως ελεύθερος επαγγελματίας παρέχοντας υπηρεσίες βοηθού λογιστή με τον Νίκο Βέρτη να αποτελεί έναν από τους πολλούς πελάτες του και όχι εργοδότη του. 

Διαβάστε ακόμη: Αγγελική Νικολούλη: Η ανάρτηση του γιου της Κωνσταντίνου Μοσούλη για το Φως στο Τούνελ

Ο Νίκος Πολατίδης ψευδώς ισχυριζόταν ότι υπήρξε μισθωτός υπάλληλος του, με την ιδιότητα μάλιστα του οικονομικού διευθυντή και ότι παρέμενε δήθεν απλήρωτος επί σειρά ετών. Αρχικά, βάσει αποφάσεων δικαστηρίων ο Πολατίδης είχε καταφέρει να εισπράξει χρήματα που δεν του οφείλονταν, τα οποία θα κληθεί τώρα να επιστρέψει. Να σημειώσουμε ότι είχε ήδη προηγηθεί η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου που είχε επίσης, δικαιώσει αμετάκλητα τον Νίκο Βέρτη, ο οποίος σε δηλώσεις του δεν έκρυψε ότι ήταν σίγουρος ότι ο Άρεος Πάγος θα τον δικαιώσει. 

Νίκος Βέρτης: Είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη

«Διακόπτοντας τη συνεργασία μου με κάποια άτομα, δέχτηκα μια σειρά από αμέτρητες ψευδείς εγκλήσεις και ψευδείς αγωγές εναντίον μου, ώστε να αναγκαστώ, με σκοπό να αποφύγω τη δικαστική διαμάχη και την αρνητική δημοσιότητα, να τους καταβάλω χρήματα τα οποία δεν όφειλα για κανένα λόγο. Η διαδικασία κατά την οποία κατηγορείσαι άδικα ενώπιον της Δικαιοσύνης με βάση τα ψέματα ανθρώπων που ευεργετήθηκαν επί σειρά ετών από εσένα, είναι δύσκολη και ψυχοφθόρα, ακόμη και αν πρόκειται αποκλειστικά για οικονομικής φύσεως ζητήματα. Από την αρχή ωστόσο είχα εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Γι’ αυτό δεν φοβήθηκα τα ψέματα της άλλης πλευράς, δεν υπέκυψα στις πιέσεις τους και περίμενα να δικαιωθώ.

Τέλος, θα ήθελα να πω και κάτι ακόμα και κλείνω, γιατί δεν μου αρέσει στη ζωή μου να δίνω έμφαση στα αρνητικά γεγονότα. Πολύς κόσμος παρακολουθώντας αυτή την άδικη περιπέτεια και συστηματική συκοφάντηση που υπέστην επί σειρά ετών, με ρωτούσε αν είμαι καλά, πάντα από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω ένα ευχαριστώ, όμως, θα ήθελα να επισημάνω και κάτι. Καλοί μου φίλοι, να ανησυχείτε μόνο για την υγεία, τα υλικά αγαθά μας ανήκουν μόνο παροδικά και όπως βλέπετε, δεν καθορίζουν την ευτυχία μας. Σας αγαπώ όλους πολύ!», δήλωσε ο Νίκος Βέρτης.

Αλέξης Κούγιας: «Είμαι περίεργος πώς θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμηση»

Μετά την αμετάκλητη δικαίωση του Νίκου Βέρτη από τον Άρειο Πάγο στη γνωστή αντιδικία με τον πρώην συνεργάτη του και στο αστικό μέρος, είμαι περίεργος πώς θα αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες για απιστία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμιση η λαλίστατη πρώην δικηγόρος του, που, πάρα τον κώδικα δικηγόρων, μετετράπη σε αντίδικο και πολέμιό του μαζί με το Φιλιππάκη της γνωστής φυλλάδας (Espresso) και των γνωστών sites (Newsbreak κτλ), που είχαν αναλάβει εργολαβικά την δυσφήμησή μας.

Δυστυχώς, στην περίπτωσή τους όλοι αυτοί λησμόνησαν ότι στη ζωή πρέπει να φτάνεις μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος σου, γιατί ειδικά η νομική επιστήμη είναι πολύ λεπτή υπόθεση με πολύ λεπτές ισορροπίες και είναι κτήμα λίγων και, μετά από αυτή τη νομική εξέλιξη, θα πουν πολλές φορές, τόσο στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όσο και στα δικαστήρια της Αθήνας, «στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα».