Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Κλέλια Ρένεση συνηθίζει να παίρνει θέση σε θέματα της επικαιρότητας από τον καλλιτεχνικό και μη χώρο και δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει τις αντιδράσεις χρηστών των social media που βιάστηκαν να καταδικάσουν τον Σωκράτη Μάλαμα, ο οποίος ζήτησε να κατέβει πανό «Βιαστής είναι» κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στο Ρέθυμνο. 

Διαβάστε ακόμη: Σωκράτης Μάλαμας: Γιατί ζήτησε να κατέβει το πανό «βιαστής είναι» αν και συμφωνεί

Το πανό αναφερόταν στην αποφυλάκιση του καταδικασμένου για δύο βιασμούς Δημήτρη Λιγνάδη και η Κλέλια Ρένεση πήρε σαφώς το μέρος του γνωστού τραγουδοποιού, τονίζοντας μέσα από ανάρτηση στο προφίλ της στο Facebook πως τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε μια παράσταση τον έχει ο καλλιτέχνης. Επεσήμανε δε πως το γεγονός ότι ζήτησε να κατέβει το πανό, δεν τον κάνει βολεμένο πόσο μάλιστα, όταν ο τραγουδοποιός έχει πάρει θέση στα κακώς κείμενα χρόνια πριν μέσα από τα τραγούδια του. 

«Ο καλλιτέχνης σε καλεί στον χώρο του. Εχει ετοιμαστεί από καιρό, έρχεται με μια βαλίτσα τραγούδια, στιχάκια, με όλο τον πλούτο που έχει μαζέψει πόντο πόντο στις πλάτες του. Αρχίζει να σου λέει τις ιστορίες του. Κοιτάει τα μάτια σου, θέλει να περάσει μέσα. Ετσι έχει μάθει να ονειρεύεται. Την ώρα της παράστασής του, έχει τον πρώτο λόγο και τον τελευταίο. Εχει το δικαίωμα να αποσυντονίζεται. 

Ξεκινάει να σου πει μια ιστορία και βλέπει ένα τεράστιο «ΒΙΑΣΤΗΣ» μπροστά του. Και σφίγγεται το στομάχι του... Γιατί ένα σάπιο σύστημα κ ένας βιαστής να συνεχίζουν να βιάζουν τη στιγμή αυτή τη μαγική; Πριν κ μετά μπορεί όποιος θέλει να παρέμβει. Αν όμως ο καλλιτέχνης θέλει μόνο μάτια ανοιχτά κ φωτεινά για να επικοινωνήσει το μέσα του, οφείλει να το ζητήσει.

Είπε σαφώς πως συμφωνεί, πως είναι με το μέρος μας, αλλά τώρα είναι η ώρα της αφήγησης. Γιατί αν ακούσεις προσεκτικά τον κάθε στίχο, έχει απαντήσει σε όλα αυτά χρόνια πριν, και σου απλώνει το χέρι να πιαστείς απ’ τη βάρκα του.

Δεν είναι λιγότερο ευαίσθητος ή βολεμένος ή πιο μεσοαστός από σένα. Είναι καλλιτέχνης. Είναι απόλυτος. Είναι παραμυθάς και ποιητής. Είναι ο φίλος που θα πας κλαίγοντας και χτυπώντας για μια καψούρα σου κ αυτός δε ρωτάει τι κ πώς, σε κερνάει νερό κ λουκουμάκι και σου λέει ιστορίες. Οσο κ να φωνάζεις για την αδικία που ζεις (και πολύ καλά κάνεις) αυτός κοιτά μόνο τη φλόγα στα μάτια σου και στην κάνει τραγούδι.

Γι’ αυτό τον αγάπησες. Για το «Καληνύχτα μ@λάκα, η ζωή έχει πλάκα» και το «όλοι οι καριόλ*δες μια εταιρία». Ο Σωκράτης Μάλαμας έχει προηγηθεί της διαμαρτυρίας σου χρόνια πριν, έχει περιγράψει την ψευδοκουλτούρα που ζούμε με άπειρους τρόπους πριν καν την αφουγκραστείς. Δεν είναι βόλεμα το αίτημά του. Είναι «ναι, μαζί σας, αλλά πάμε τώρα να αλλάξουμε τον κόσμο ξεκινώντας απ’ τα μέσα μας», έγραψε η Κλέλια Ρένεση.