Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ηθοποιός Γιώργος Πετρόχειλος μίλησε στην εκπομπή «Open Weekend» για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια που έχει σταματήσει να ασχολείται με την υποκριτική από το 2015 και για το #MeToo, αποκαλύπτοντας πως έχει πέσει και αυτός θύμα παρενόχλησης, ενώ στο στόχαστρό του βρέθηκε ο Σπύρος Μπιμπίλας και το ΣΕΗ.

Διαβάστε ακόμη: Σπύρος Μπιμπίλας: Μιλά για αποφυλάκιση Φιλιππίδη και Λιγνάδη: «Κάποιες δικαστικές αποφάσεις είναι επιλεκτικές»

«Πάρα πολύ δύσκολα βιοπορίζομαι γιατί το μόνο μου αποκούμπι είναι η σύνταξή μου. Μου λείπει η δουλειά μου, αλλά δεν το μετανιώνω. Αυτή η δουλειά είναι έρωτας, δεν είναι μόνο επάγγελμα. Όπως πολύ λάθος είπε ο Σπύρος ο Μπιμπίλας ότι δεν είναι επάγγελμα, αλλά τέχνη. Όχι, Σπύρο μου, είναι και επάγγελμα», ανέφερε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, στη συνέχεια αναφέρθηκε στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών λέγοντας πως «Το ΣΕΗ δεν έχει κάνει καμία σπουδαία κατάκτηση ακόμα για τους ηθοποιούς. Αίσχος οικονομικό, οι ηθοποιοί πεινάνε, δεν πληρώνονται. Και δεν έχουν ένα σοβαρό σωματείο που να τρίξει τα δόντια στους επιχειρηματίες και την κυβέρνηση, Τι έκανε το ΣΕΗ; Που έβγαινε ο Μπιμπίλας σε όλα τα πρωινάδικα και έλεγαν "μας κατήγγειλε αυτός ο ηθοποιός, μας κατήγγειλε αυτή η ηθοποιός". Τι έκαναν για να προφυλάξουν όλο αυτό το σύστημα τις βιασθείσες και τους βιασθέντες;».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη και του Δημήτρη Λιγνάδη, χαρακτήρισε όλα όσα έχουν ακουστεί «εμετικά» αν και «τον λόγο έχει η δικαιοσύνη», όπως είπε.   

Δεν έκρυψε τον θυμό του για ξένες ορολογίες που χρησιμοποιούνται, όπως για παράδειγμα για το κίνημα #MeToo. «Γιατί να το λένε #MeToo και όχι "Και Εγώ Επίσης" ή "Και Σε Μένα"; Τι αηδίες είναι αυτές; MeToo, bullying; Σιχαίνομαι αυτές τις ορολογίες», τόνισε ο ηθοποιός.

Μάλιστα, δεν έκρυψε πως είχε πέσει και εκείνος θύμα παρενόχλησης, λέγοντας χαρακτηριστικά: 

«Του κόσμου οι αδερφές και οι ομοφυλόφιλοι και ειδικά αυτοί που ήταν παράγοντες. Ήμουν και ένα μπάνικο αγόρι. Δεν είμαι εναντίον των ομοφυλοφίλων και έχω πολλούς φίλους πραγματικούς ομοφυλόφιλους. Οι πραγματικοί είναι αυτοί που δεν το έχουν σαν πρόβλημα και δεν το μεταφέρουν στον άλλο με τη μορφή επαγγελματικής, ερωτικής και οικονομικής βίας. Εγώ έχω πρόβλημα με την που****. Στους ομοφυλόφιλους βγάζω το καπέλο γιατί είναι και χαρισματικοί, έχουν και χιούμορ και τα πάντα. Οι άλλοι, οι οποίοι προκαλούν και σου δημιουργούν όλα τα προβλήματα που είπα, φέρονται γυναικεία, προσπαθούν να μπουν στα σχολεία και στην τηλεόραση και σου δημιουργούν πάντα πρόβλημα στη ζωή, αυτοί είναι οι πο****δες».

Μετά την προβολή της συνέντευξης του Γιώργου Πετρόχειλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο Open Weekend, έδωσε τη δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν και τον αφορούσαν:

«Όποιος είναι έξω από τον χορό, μπορεί να λέει ό,τι του γουστάρει, είναι πολλά χρόνια εκτός Σωματείου, δεν ξέρει τη δουλειά που γίνεται. Ξέρει πολύ καλά ότι πετύχαμε μέχρι απεργία στην Επίδαυρο για να αυξηθεί το εκτός έδρας των ηθοποιών όπως και άλλα επιδόματα πώς τα πήραν οι ηθοποιοί; Από αγώνες που έκανε το ΣΕΗ. Υπάρχει ένας θυμός από κάποιους ανθρώπους που αποχώρησαν από το ΣΕΗ πριν πολλά χρόνια για πολιτικούς λόγους», είπε αρχικά ο Πρόεδρος του ΣΕΗ και πρόσθεσε:

«Λέει ότι ο Μπιμπίλας έβγαινε στα πρωινάδικα. Μα δεν έβγαινα για να κάνω καταγγελίες, έβγαινα για να γνωστοποιήσω τον αγώνα του Σωματείου μέσω του Πειθαρχικού, ώστε όλα τα πράγματα να πάρουν νόμιμη οδό».