Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης μίλησε στο «Στούντιο 4» για το bullying που υπέστη στην αρχή της καριέρας του κατά τη διάρκεια οντισιόν, αλλά και για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και του Πέτρου Φιλιππίδη στην οποία είναι μάρτυρας η σύζυγός του, Λένα Δροσάκη.

Διαβάστε ακόμη: Τάσος Κωστής: «Αν αθωωθεί ο Πέτρος Φιλιππίδης, θα συνεργαζόμουν μαζί του - Τον Λιγνάδη ούτε να τον βλέπω»

«Στη σχολή τότε έφευγαν τασάκια. Υπήρχε η αυστηρότητα, η απόλυτη πειθαρχία και ότι τα πράγματα εδώ γίνονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο. Μου έχει τύχει να νιώσω προσβεβλημένος. Συνήθως γινόταν με χιούμορ. Εκτός κι αν πέσεις σε κανένα θεόμουρλο. Πέρασα οντισιόν από πολύ γνωστό σκηνοθέτη, από τους πλέον καταξιωμένους, για ένα μεγάλο μιούζικαλ της εποχής και θυμάμαι χαρακτηριστικά να διακωμωδεί και να σχολιάζει με έναν περίεργο τρόπο το πώς παίζω, πώς εκφράζομαι. Περνούσα τις φάσεις των οντισιόν οπότε δεν τον συνάντησα μία φορά. Ένιωσα αυτό το ιδιότυπο bullying», είπε ο γνωστός ηθοποιός.

Στη συνέχεια εξήγησε ότι ο ερχομός του παιδιού του με τη Λένα Δροσάκη συνέπεσε με την πανδημία, ενώ στη συνέχεια ήρθε και το κίνημα #MeToo με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία «πολύ δύσκολη εξίσωση».

«Το πολύ δυνατό που ζούμε είναι ότι μαζί με την πανδημία, σχεδόν μαζί, ήρθε και αυτό. Και το παιδί. Αλλάξανε οι ισορροπίες μας. Αναταράξεις πάρα πολλές. Παιδί, πανδημία, έγκυος η γυναίκα μου μέσα στην πανδημία και το #MeToo μετά. Πολύ δύσκολη εξίσωση. Δεν κρατηθήκαμε και ψύχραιμοι πάντα. Αναταράξεις φουλ, δυσκολίες, εντάσεις. Όλη αυτή η συνθήκη δε σου δημιουργεί μια ηρεμία», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης και συνέχισε:

«Δεν με συμβουλεύτηκε πριν το κάνει. Δεν πήραμε από κοινού την απόφαση. Εγώ ήμουν δίπλα της και θα είμαι δίπλα της σε όλο αυτό το κομμάτι. Γνώριζα. Δεν ήρθε ξαφνικά σπίτι και μου είπε ότι έκανε μια κατάθεση στο ΣΕΗ γιατί κάτι μου είχε συμβεί πριν καιρό και δεν στο είχα πει. Αλλά δεν είπαμε και "ααα να συμφωνήσουμε". Είναι τεταμένη η κατάσταση. Δεν είναι κάτι απλό. Επειδή έχω παρακολουθήσει και αυτό και τη δίκη Λιγνάδη γιατί αυτές οι δύο δίκες ήταν παράλληλες και σε διπλανές αίθουσες. Δύο έργα παράλληλα, ζόρικα. Δεν είναι κάτι απλό. Όποιος δεν έχει βρεθεί σε δικαστική αίθουσα για τέτοια θέματα δεν πάει ο νους του. Δεν είναι ταινία. Δεν είναι θέατρο. Είναι ζωή. Πολύ σκληρό από όλες τις απόψεις. Θες να βγεις έξω απ' τα ρούχα σου με αυτά που ακούς, με αυτά που συμβαίνουν.

Τόνισε δε πως «Και στο σπίτι επηρεάζεται η καθημερινότητά σου και η ψυχολογία σου. Και στο δικαστήριο ζόρικη ψυχολογία και για αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τις καταγγελίες. Δεν είναι εύκολη διαδικασία αυτού του είδους οι υποθέσεις».

Τέλος, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης δεν έκρυψε πως «Έχασα πρόσφατα την ψυχραιμία μου με κάτι που ειπώθηκε από την πλευρά των δικηγόρων του κατηγορουμένου που ξέρουν ότι αυτό που είπαν είναι και μηνύσιμο. Πρόσβαλαν. Είπαν χοντρά ψέματα για εμένα. Η Λένα είναι έτοιμη. Δεν έχει δεύτερες σκέψεις».