Μενού
stamatina-tsimtsili
Σταματίνα Τσιμτσιλή | NDP
  • Α-
  • Α+

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (25/3) στην εκπομπή «Μαμά-δες» της ΕΡΤ2 και μίλησε στην Τζένη Θεωνά για την αγάπη της για τη δημοσιογραφία από μικρή ηλικία, τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει στην επαγγελματική της πορεία, αλλά και για τις δύο αποβολές που είχε και για τις οποίες έχει μιλήσει ανοιχτά και στο παρελθόν. «Πάντα υπάρχουν οι δύσκολες στιγμές στη διαδρομή, αλλά καταλαβαίνω πια, επειδή πάντα τα πράγματα πρέπει να τα βλέπεις με μία απόσταση χρόνου ότι οι δυσκολίες έρχονται πολλές φορές και αυτές για να μας διδάξουν κάποια πράγματα και να μας κάνουν πιο δυνατούς ή για να μας βοηθήσουν να αλλάξουμε πίστα. Οπότε τις αγαπώ και τις δύσκολες στιγμές μου και θεωρώ ότι οι πιο δύσκολες μου στιγμές μού χάρισαν τα μεγαλύτερα δώρα στην επαγγελματική μου ζωή», εξομολογήθηκε η παρουσιάστρια

Δεν έκρυψε ότι «η δημοσιογραφία ήταν κάτι που αγαπούσα και προ σχέσης - γάμου δούλευα και 15 ώρες την ημέρα. Τη λάτρευα τη δουλειά μου, πήγαινα το πρωί και έφευγα το βράδυ, έτρεχα σε events και σε συνεντεύξεις, από εδώ και από εκεί. Μετά κάποια στιγμή μοιραία στην πορεία, όταν αρχίζεις να ακούς και το μέσα σου, ήμουν από αυτά τα κορίτσια είτε γιατί είχα γαλουχηθεί έτσι είτε γιατί ήταν η φτιαξιά μου που στα 27 - 28 άρχισα να σκέφτομαι "πώς θα είναι με έναν άνθρωπο που θα δημιουργήσουμε το σπίτι μας;". Ήταν κάτι δηλαδή που το ήθελα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις δύο αποβολές που είχε στο παρελθόν, εξηγώντας ότι στη μεν πρώτη προχώρησε, αλλά η δεύτερη την επηρέασε πολύ περισσότερο. «Επειδή τις αποβολές τις έζησα δύο φορές διαδοχικά, την μία μετά την άλλη και πριν κάνω παιδί, ήταν λίγο διαφορετικά τα συναισθήματα. Την πρώτη φορά όταν μου συνέβη επειδή έμεινα έγκυος πολύ γρήγορα και χωρίς καν να το προσπαθήσω, όταν απέβαλα, θυμάμαι ότι σοκαρίστηκα αλλά, επειδή ο γιατρός μου είναι πολύ ψύχραιμος άνθρωπος και έχουμε φιλική σχέση, μου είπε "Σταματίνα μου, δυστυχώς πια περισσότερες από τις μισές εγκυμοσύνες θεωρούνται ατελείς και δεν πειράζει, πες ένα ευχαριστώ στη φύση γιατί τις περισσότερες φορές η φύση επιλέγει να μην συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη γιατί υπάρχει κάποιο ζήτημα οπότε προχωράμε και όλα καλά. Το σημαντικό είναι πως μένεις εύκολα έγκυος και σε αυτό θα σταθείς». Οπότε δεν σου κρύβω ότι την πρώτη φορά στεναχωρήθηκα, αλλά το διαχειρίστηκα, το εκλογίκευσα και προχώρησα», είπε η παρουσιάστρια του Happy Day.

«Όταν, όμως, έχασα και το δεύτερο μωράκι, εκεί θέλω να σου πω ότι ταρακουνήθηκε το σύμπαν μου. Εκεί μπήκαν όλες οι αρνητικές σκέψεις στο κεφάλι μου: "Ότι δεν μπορεί να είναι τυχαίο, κάποιο πρόβλημα έχω, κάτι που δεν έχουμε βρει και δεν μου το λένε". Γιατί η αλήθεια είναι πως οι πιθανότητες του να συμβεί back to back κάτι τέτοιο δεν είναι μεγάλες. Οπότε δεν σου κρύβω ότι εκεί μπήκε η αμφιβολία μέσα μου, το άγχος, όλες οι κακές σκέψεις», εξήγησε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.