Μενού
Phillip Schofield
Phillip Schofield | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο Phillip Schofield παραδέχτηκε ότι είχε συνάψει σχέση με έναν πολύ νεότερο άνδρα, υπάλληλο του ITV, ενώ ήταν παντρεμένος και αποκάλυψε ότι παραιτείται από τον τηλεοπτικό οργανισμό της Βρετανίας.

Η παραδοχή έγινε με δήλωση του Schofield που δημοσιεύτηκε στη Daily Mail, λίγο πριν οι ατζέντηδές του αποκαλύψουν επίσης ότι λύνουν τη συνεργασία τους μαζί του. Ο 61χρονος πρώην παρουσιαστής του «This Morning» αποχώρησε από την πρωινή εκπομπή την περασμένη εβδομάδα.

Ο νεαρός άνδρας, ο οποίος δεν είναι δημόσιο πρόσωπο, δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί η σχέση του με τον παρουσιαστή.

Στη δήλωσή του, ο κ. Schofield υπογραμμίζει ότι «λυπάται βαθύτατα» που είπε ψέματα για τη σχέση του στο ITV, στους συναδέλφους, στους φίλους και στους ατζέντηδές του. «Είχα μια συναινετική σχέση με έναν νεότερο άνδρα συνάδελφο στο This Morning», αναφέρει.

Ακόμα συμπληρώνει: «Αντίθετα με τις εικασίες, ενώ γνώρισα τον άνδρα από όταν ήταν έφηβος και μου ζητήθηκε να τον βοηθήσω να μπει στην τηλεόραση, μόνο αφότου άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή μετατράπηκε σε κάτι περισσότερο από μια απλή φιλία. Αυτή η σχέση ήταν απερίσκεπτη, αλλά όχι παράνομη. Τώρα έχει τελειώσει», αναφέρει ακόμα ο Schofield.

Με μια δήλωση που καταδικάζουν την πράξη του Schofield, οι πρώην αντζέντηδες του του YMU Group, δήλωσαν ότι «η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα» ήταν βασικές αξίες της επιχείρησής τους και ότι οι σχέσεις τους «βασίζονται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη».

Η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Mary Bekhait συνέχισε λέγοντας ότι αφού έμαθε «σημαντικές νέες πληροφορίες» για τον κ. Schofield, οι οποίες «έρχονται σε αντίθεση» με όσα τους είχε πει προηγουμένως. «Ως αποτέλεσμα, την Πέμπτη συμφωνήσαμε να διαχωρίσουμε την εταιρεία από τον Phillip, άμεσα», πρόσθεσε.

Η σχέση με τον νεαρό άνδρα αφορά την περίοδο πριν ο Schofield αποκαλύψει δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος και ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με τη σύζυγό του Stephanie Lowe. Η αποχώρηση του κ. Schofield από το «This Morning» ήρθε μετά από εβδομάδες φημών για ρήξη με τη συμπαρουσιάστριά του, Holly Willoughby.

Οι φήμες για παρασκηνιακά προβλήματα μεταξύ του ζευγαριού εμφανίστηκαν μετά την καταδίκη του αδελφού του  παρουσιαστή, Tim Schofield, για σεξουαλική δραστηριότητα με παιδί. Ο Phillip Schofield, ο οποίος παντρεύτηκε τη σύζυγό του Stephanie το 1993, αποκάλυψε ότι είναι ομοφυλόφιλος στην εκπομπή «This Morning» το 2020.