Μενού
lilian arxonti - xristina arxonti
Λίλιαν και Χριστίνα Αρχοντή | Glomex - @Alpha
  • Α-
  • Α+

Για την υπόθεση, που εμπλέκονται και χρονολογείται από τον Ιούλιο του 2022 σε πλατεία της περιοχής του Κολωνού, και αναμένεται να εκδικαστεί σε λίγες εβδομάδες μίλησαν οι ηθοποιοί Λίλιαν και Χριστίνα-Ιουστίνα Αρχοντή. Οι δύο γυναίκες είχαν μηνύσει εκείνη την περίοδο αστυνομικούς  για κακοποίηση.

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν το πρωί της Τρίτης (30/5) στην τηλεόραση του Alpha και αναφέρθηκαν στην επικείμενη δίκη, για την έναρξη της οποίας είχε προηγηθεί η περσινή τους μήνυση σε βάρος αστυνομικών για «κακοποίηση» αλλά και η αντίστοιχη (σ.σ. μήνυση) των αξιωματικών της ΕΛΑΣ για «απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής».

Το χρονικό του περιστατικού

Μιλώντας για το χρονικό κάτω από το οποίο έλαβε χώρα το περιστατικό είπαν πως σημειώθηκε στις 31 Ιουλίου του 2022 σε πλατεία στην περιοχή του Κολωνού.

Ειδικότερα, μητέρα και κόρη φέρονται να ενεπλάκησαν σε καβγά με δύο άλλες γυναίκες, κλήθηκε η Αστυνομία και οι δύο ενάγουσες καταγγέλλουν ότι κακοποιήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

«Κακοποιηθήκαμε βάναυσα»

Η Λίλιαν Αρχοντή μίλησε για το περιστατικό, αλλά και τα όσα έζησαν στο αστυνομικό τμήμα αναφέροντας πως «κακοποιηθήκαμε βάναυσα ψυχικά, σωματικά, σεξουαλικά, κυρίως η κόρη μου. Είναι ανεπίτρεπτο, γι' αυτό και γίνεται αυτή η δίκη, για να αθωωθούμε, να βρούμε το δίκιο μας και να τελειώσει η βία εδώ».

«Εγώ πιστεύω ότι κάτι τέτοιο δεν ξεπερνιέται ποτέ. Απλώς, ο χρόνος και η καθημερινότητα σε αναγκάζουν να βάζεις στην άκρη κάποια πράγματα, αλλά οι πληγές μένουν, απλώς καταπραΰνονται» πρόσθεσε.

«Ήταν βιασμός»

Με τη σειρά της η Χριστίνα - Ιουστίνα Αρχοντή αναφέρθηκε στο περιστατικό, όπου και έκανε λόγο ότι «ήταν βιασμός. Ήταν ψυχικός και σωματικός βιασμός. Δεν χρειάζεται να είναι βιασμός με την έννοια της σεξουαλικής κακοποίησης, αν και σε μένα υπήρχε και αυτό το κομμάτι σε έναν βαθμό. Οι αστυνομικοί καταχράστηκαν την εξουσία που τους δίνει το Σώμα».

«Πήγαμε στο νοσοκομείο μόλις αφεθήκαμε ελεύθερες. Δεν καταλάβαμε ποτέ τον λόγο που βρεθήκαμε δέσμιες μέσα σε ένα μπουντρούμι σαν κοινοί εγκληματίες, χωρίς να πειράξουμε, χωρίς προσβάλουμε. Σεβόμαστε και εκτιμάμε τους πάντες», ανέφερε η μητέρα.

Ενώ η κόρη της δήλωσε: «Εξετάστηκαν ενδελεχώς τα βιασμένα κορμιά μας, όλοι οι τραυματισμοί μας έχουν καταγραφεί και εγγράφως και σε φωτογραφικό υλικό φυσικά. Υπάρχουν αποδείξεις ότι αυτά συνέβησαν. Και φυσικά όλες οι άλλες κατηγορίες θα καταρριφθούν με ακράδαντα δεδομένα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.