Μενού
maria-menounos-insta
Μαρία Μενούνος | @mariamenounos
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα βρέθηκε η Μαρία Μενούνος και όπως αποκάλυψε μέσα από ανάρτηση στο προφίλ της στο Instagram, το ταξίδι της είχε έναν σκοπό και δεν ήταν απλά για να διασκεδάσει. 

Όπως έγραψε η παρουσιάστρια, μπόρεσε να εκπληρώσει ένα όνειρό της: να επισκεφτεί το ναό του Αγίου Νεκταρίου και μάλιστα, η ίδια έγραψε χαρακτηριστικά ότι τον άκουσε, ενώ θέλησε να ευχαριστήσει τον Άγιο για τα «θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί». 

«Το ταξίδι μου στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο νησιά και διασκέδαση. Είχα μια αποστολή. Έχω ονειρευτεί να πάω στην Αίγινα. Για όσους από εσάς δεν το γνωρίζετε - η Αίγινα είναι ένα μικρό νησί στον Σαρωνικό Κόλπο και βρίσκεται μόλις 16 μίλια νοτιοδυτικά της Αθήνας. 

Ο Άγιος Νεκτάριος, ο πολιούχος του νησιού, υπήρξε εξέχουσα προσωπικότητα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι γνωστός για τα θεραπευτικά του θαύματα. 

Ο Άγιος Νεκτάριος θεωρείται προστάτης άγιος για άτομα που πάσχουν από ασθένειες: όπως καρκίνο, καρδιακά προβλήματα, πόνο στις αρθρώσεις, επιληψία, αρθρίτιδα και άλλα. Από τότε που η μαμά μου και εγώ είχαμε διαγνωστεί με όγκους στον εγκέφαλο, οι φίλοι μας έλεγαν ότι θα πήγαιναν εκεί για να προσευχηθούν για εμάς. 

Πήγαμε στο Ναό του Αγίου Νεκταρίου στην Καλιφόρνια, αλλά το να πάμε στην εκκλησία του στην Ελλάδα ήταν πάντα το όνειρο. Ήθελα να πω ευχαριστώ για όλα τα θαύματα και τις θεραπείες με τις οποίες έχουμε ευλογηθεί. 

Ήταν η πρώτη μας στάση στο ταξίδι. Λένε ότι οι πιστοί μπορούν να ακούσουν τον Άγιο Νεκτάριο στον τάφο. Μόλις γονάτισα, άκουσα χτυπήματα. Αδύνατοι θόρυβοι χτυπημάτων. Ρώτησα την Ιωάννα, φίλη μας και ξεναγό, αν ήταν αυτός και μου είπε ναι. Αλλά δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έμεινα αρκετή ώρα στον τάφο. 

Προσευχήθηκα στον Άγιο Νεκτάριο και είπα να είσαι απόλυτα σίγουρη. Δεν θέλω να φύγω από εδώ χωρίς να είμαι σίγουρη αν τον άκουσα. Καθώς προσευχόμουν για τους ανθρώπους στη ζωή μου με καρκίνο, άκουσα έναν τεράστιο κρότο και άρχισα να ουρλιάζω, τον ακούω! Ήταν σίγουρα αδιαμφισβήτητο. Έκλαψα από χαρά

Ήταν τόσο συναισθηματικό καθώς νιώθω ότι έχω μια τέτοια σύνδεση μαζί του και αυτό με έκανε να νιώσω ακόμα πιο ευγνώμων για τη σύνδεσή μας. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την απίστευτα εμπνευσμένη στιγμή. 

Είχα την ευκαιρία να καθίσω στο κρεβάτι του όπου έμενε και ένιωσα ρίγη. Όλοι στην ομάδα μας συγκινήθηκαν μέχρι που δάκρυσαν σε αυτήν την επίσκεψη. Αν πάτε ποτέ στην Ελλάδα, προσθέστε αυτό στο ταξίδι σας. Ο Άγιος Νεκτάριος βοηθά τόσους και έχει χαρίσει τόσα θαύματα. Μου αρέσει να λέω πιστεύεις στο απίστευτο γιατί τίποτα δεν είναι πολύ μακριά από το δυνατό όταν πιστεύεις στον Άγιο Νεκτάριο», έγραψε η Μαρία Μενούνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.