Μενού
Φράουλες
Φράουλες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι φράουλες είναι το αγαπημένο φρούτο της άνοιξης, που μπορούμε να απολαύσουμε πραγματικά μόνο όταν είναι εποχής και σωστά ωριμασμένες. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κάποιες φορές δεν προλαβαίνουμε να τις φάμε, αφού χαλάνε και μουχλιάζουν τόσο εύκολα, ειδικά όταν δεν αποθηκεύονται σωστά.

Για αυτό ένα άρθρο του σάιτ The Cross Legacy έρχεται να διαδώσει τον έναν και μοναδικό τρόπο για να διατηρήσετε τις φράουλές σας σε μεγάλες ποσότητες, για να μην καταλήγουν στα σκουπίδια τα περιεχόμενα του ψυγείου αλλά και τα χρήματά σας.

Για αυτή τη μέθοδο θα χρειαστείτε, πέρα από ένα0δύο κεσεδάκια φράουλες, ένα μεγάλο βάζο, νερό, και ξύδι. 

Η μέθοδος συντήρησης για τις φράουλες

Ξεκινά με το πλύσιμο των φρούτων. Αφού κάνετε στις φράουλες ένα αρχικό ξέπλυμα, βάλτε σε ένα μπολ κατάλληλου μεγέθους 10 φλυτζάνια νερό, και ένα τέταρτο του φλιτζανιού λευκό ξύδι.

Αφήστε τις φράουλες να μουλιάσουν σε αυτό το μείγμα για 2 λεπτά, και ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω, διότι τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία της ζύμωσης και θα χαλάσουν ούτως ή άλλως.

Μετά, ξεπλύνετέ τις ξανά σε ένα σουρωτήρι και απλώστε τις σε μία καθαρή πετσέτα μέχρι να στεγνώσουν.  Όταν στεγνώσουν τελείως, βάλτε μία καθαρή χαρτοπετσέτα στον πάτο ενός γυάλινου βάζου που να χωρά τις φράουλες, και τοποθετήστε τις απαλά μέσα.

Τέλος, τοποθετήστε το γυάλινο βάζο στο ψυγείο. Τώρα θα έχετε φρέσκες φράουλες μέχρι και για τρεις εβδομάδες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA