Μενού
fermented shark
Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Άντονι Μπουρντέν είναι μια προσωπικότητα με μυθικό υπόβαθρο πλέον. Ο σεφ από τη Νέα Υόρκη, το 2000, με το αυτοβιογραφικό ανάγνωσμα «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly», έβαλε την καθημερινότητα μιας κουζίνας εστιατορίου στο μικροσκόπιο και ενέπνευσε χιλιάδες για να μπουν στον σκληρό, ενίοτε και μακιαβελικό κόσμο της.

Στη συνέχεια, έκανε στόχο της ζωής του να ανακαλύπτει νέες γεύσεις χωρίς reservation, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο. Όλος ο κόσμος σε μια αχνιστή μπουκιά φαγητού, όλα τα χιλιόμετρα «κόβονταν» στο πιάτο και η ζωή του -πάντα μπροστά από τις κάμερες της εκάστοτε τηλεοπτικής παραγωγής που πρωταγωνιστούσε- θύμιζε σύγχρονο μπίτνικ, μοντέρνο φιλόσοφο, πάνω από ένα σετ με μαχαιροπίρουνα. 

Η χειρότερη συνθήκη φαγητού, σύμφωνα με τον Μπουρντέν

«Δεν τρώω ποτέ στα αεροπλάνα, προτιμώ να φτάνω πεινασμένος στον προορισμό μου». Αυτό είχε δηλώσει ο σεφ στο περιοδικό Bon Appetit το 2016. Το είχε εξηγήσει. «Κανένας στον κόσμο δεν έχει νιώσει καλύτερα τρώγοντας φαγητό αεροπλάνου. Είναι κάτι που το δίνουν στους επιβάτες για να μη βαριούνται. Δεν έχει γεύση». 

Ακόμα και σε πτήσεις πολύωρες, ο Μπουρντέν δεν ζητούσε ποτέ φαγητό. «Για μια πολύ μεγάλη πτήση, συνήθως ζητάω λίγο τυρί και πάρα, πάρα πολύ κόκκινο κρασί. Το πίνω μέχρι να πέσω για ύπνο», είχε εξηγήσει. 

Το χειρότερο φαγητό, τελεία.

Το 2004, σε επεισόδιο της εκπομπής «No Reservations», ο Μπουρντέν είχε δοκιμάσει κρέας καρχαρία Ισλανδίας σε κονσέρβα. Αυτό δηλαδή που έχουμε βάλει στην κορυφή αυτής εδώ της λίστας φρίκης.

«Είναι τόσο άσχημο που δεν έχω λόγια να το περιγράψω, είναι το χειρότερο πράγμα που έχω βάλει στο στόμα μου», είχε πει. Λογικό, διότι το συγκεκριμένο φαγητό έχει γεύση αμμωνίας, είναι δηλαδή κάτι σαν ούρα, αλλά σε στερεή μορφή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA