Μενού
Bafta 2026
Bafta 2026 | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μεγάλος νικητής για το βραβείο καλύτερης ταινίας στα βραβεία BAFTA αναδείχθηκε η «Μια μάχη μετά την άλλη», η μαύρη κωμωδία του Αμερικανού σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον που αφηγείται την καταδίωξη πρώην επαναστατών από λευκούς ρατσιστές στις ΗΠΑ.

Ο Άντερσον, που έχει αποτελέσει δύο φορές υποψήφιος στο παρελθόν, κέρδισε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, καταγράφοντας την πρώτη νίκη του στην κατηγορία αυτή απέναντι σε σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Λάνθιμος («Βουγονία»), η Κλόε Ζάο («Hamnet») και ο Ράιαν Κούγκλερ («Sinners»).

Το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου απονεμήθηκε στον Βρετανό ηθοποιό Ρόμπερτ Αραμάγιο για την ερμηνεία του στην ταινία «I swear», ένα βιογραφικό δράμα του Κερκ Τζόουνς που βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός Σκωτσέζου ο οποίος πάσχει από σύνδρομο Τουρέτ

Η Τζέσι Μπάκλεϊ, το μεγάλο φαβορί στην κατηγορία της, τελικά αναδείχθηκε νικήτρια για το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για την ταινία «Hamnet».

Τα βραβεία δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου πήγαν στον Σον Πεν («Μια μάχη μετά την άλλη») και τη Γούνμι Μοσάκου («Sinners»).

Καλύτερη βρετανική ταινία αναδείχθηκε η «Hamnet» και καλύτερη ξενόγλωσση ταινία (μη αγγλόφωνη), η νορβηγική «Συναισθηματική αξία».

Το βραβείο καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων απέσπασε η «Zootopia 2».

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...