Μενού
Πλυντήριο πιάτων
Πλυντήριο πιάτων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μία ειδικός στην καθαριότητα αποκάλυψε τρία σημεία στο σπίτι σας που πιθανώς αμελείτε να καθαρίσετε και μοιράστηκε φθηνές και εύκολες λύσεις για να τα αφήσετε πεντακάθαρα. Η Carolina McCauley ανάρτησε τις συμβουλές καθαρισμού της μέσω ενός βίντεο που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο TikTok.

Συχνά χρησιμοποιεί τον λογαριασμό για να μοιράζεται έξυπνα και οικονομικά κόλπα για το σπίτι. Η Καρολίνα εξήγησε ότι το πρώτο μέρος που πιθανότατα ξεχνάς να καθαρίσεις είναι μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Το δεύτερο είναι το εσωτερικό του πλυντηρίου ρούχων και το τελευταίο είναι οι ράγες στις συρόμενες πόρτες, όπως μοιράστηκε και στη Sun.

Οι συμβουλές για εύκολο και γρήγορο καθάρισμα

Για κάθε ένα από αυτά τα σημεία, μοιράστηκε και τον τέλειο τρόπο για να σιγουρέψετε ότι καθαρίζουν σε βάθος. Για το πλυντήριο πιάτων, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι α βάλετε στο άδειο μηχάνημα ένα ποτήρι γεμάτο λευκό ξύδι, και να το ρυθμίσετε σε γρήγορη πλύση. Μετά από μερικά λεπτά, το ξύδι θα έχει λιώσει και απομακρύνει κάθε επίμονο λεκέ.

@carolina.mccauley

How are you enjoying this series so far? I love cleaning with vinegar so I’d love to know your thoughts! ✨🥰 #cleaninghacks #homehacks #cleaningtips #vinagerhacks

♬ original sound - Carolina Mccauley - Home Hacks

Για το πλυντήριο ρούχων, σε μία άδεια κάψουλα απορρυπαντικού, βάλτε επίσης λευκό ξύδι, ρυθμίστε μία μικρή πλύση της μίας ώρας σε μέτρια θερμοκρασία, και αφήστε το να κάνει τα «μαγικά» του, αφαιρώντας άλατα και βρωμιές.

Τέλος, για τις ράγες της πόρτας, εκεί χρειάζεται διαφορετική τεχνική. Πάρτε ένα ρολό χαρτιού κουζίνας ή υγείας. Δεν έχει σημασία πιο από τα δύο, αλλά πρέπει το χαρτί που έχει πάνω να κοντεύει να τελειώσει.

Πατήστε το ρολό ή ξετυλίξτε το σκληρό χαρτί για να γίνει επίπεδο, και κατά πλάτος περάστε το μέσα από τη ράγα της πόρτας για να βγει από την άλλη μεριά. Όταν έχει σφηνώσει, κουνήστε το πέρα δώθε για να παραμερίσει τη σκόνη. Μην το βρέξετε όμως με κάποιο καθαριστικό, γιατί μπορεί να κοπεί και να μείνει μέσα στη σχισμή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA