Μενού
Μήνυμα της βελγικής τηλεόρασης για την Eurovision 2024
Μήνυμα της βελγικής τηλεόρασης για την Eurovision 2024 | VRT
  • Α-
  • Α+

Μία κάρτα με μήνυμα υπέρ της εκεχειρίας στη Γάζα μετέδωσε χθες η κρατική τηλεόραση στο Βέλγιο, τη στιγμή της εμφάνισης του Ισραήλ στον β' ημιτελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού, Eurovision 2024.

Ειδικότερα, το VRT διέκοψε την εμφάνιση του Ισραήλ στην Eurovision 2024, μεταδίδοντας στη θέση του ένα αντιπολεμικό μήνυμα για τη διακοπή των εχθροπραξιών στη Λωρίδα της Γάζας.

«Πρόκειται για μία συνδικαλιστική πράξη. Καταδικάζουμε την παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων από πλευράς του Ισραηλινού κράτους. Επιπροσθέτως, το Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Επομένως, κάνουμε ένα προσωρινό διάλειμμα από τη μετάδοση. Θέλουμε τώρα κατάπαυση του πυρός» αναφέρεται στο σχετικό μήνυμα που «κυκλοφόρησε» στα φλαμανδικά.

Μήνυμα της βελγικής τηλεόρασης για την Eurovision 2024
Μήνυμα της βελγικής τηλεόρασης για την Eurovision 2024 | VRT

Η κίνηση των συνδικαλιστών της δημόσιας τηλεόρασης του Βελγίου στην Eurovision 2024, έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις εντός της EBU, παρόλο που η φλαμανδική εκπροσώπηση είχε ενημερώσει για την ενέργειά του.

Άξιο αναφοράς είναι ότι δύο Βέλγοι υπουργοί είχαν προηγουμένως εκφράσει την πεποίθησή τους ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, όσο συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στη Γάζα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA