Μενού
Ο Pedro Pascal σε επίσημη εκδήλωση για τη σειρά «The Last of Us»
Ο Pedro Pascal σε επίσημη εκδήλωση για τη σειρά «The Last of Us» | AP Photos
  • Α-
  • Α+

Η διασημότητα είναι μία απρόβλεπτη και άκαρδη «ερωμένη». Κάποιες φορές δεν σου χαρίζεται χωρίς προσπάθεια, και άλλες φορές σε βρίσκει ανέλπιστα, αλλά πάντως πρέπει να δουλέψεις σκληρά και να αρπάζεις την κάθε ευκαιρία για να την κατακτήσεις.

Αυτό ισχύει φυσικά και στη «ζούγκλα» του Χόλιγουντ, όπου εκτός και αν είσαι 100% αφοσιωμένος στις επιδιώξεις σου, δεν πρόκειται να τα καταφέρεις. Παρακάτω, θα δούμε τις ιστορίες ηθοποιών που κυνήγησαν χωρίς έλεος τους πιο διάσημους ρόλους τους, και άλλους που αξιοποίησαν τις ευκαιρίες ζωής που τους δόθηκαν, όπως τις μοιράστηκε και ο Guardian.

«Βουρ» για τον θρόνο

Ο τηλεοπτικός χαρακτήρας που έκανε ανάρπαστο τον Pedro Pascal, αυτός του εκδικητικού και ερωτύλου πρίγκηπα Όμπερυν Μαρτέλ στη θρυλική σειρά «Game of Thrones», ήταν τόσο φιλόδοξος όσο και ο ίδιος ο ηθοποιός.

Όπως γράφει το μέσο, η καριέρα του Pascal είχε «βαλτώσει» την περίοδο που είχαν ανοίξει οι οντισιόν για τη σειρά φαντασίας που βασίστηκε στα βιβλία του George R.R. Martin. Ο Pascal έμαθε για τη σειρά μάλιστα από έναν νεαρό ηθοποιό που εκπαίδευε, τότε που αναλάμβανε μαθήματα υποκριτικής για να συμπληρώνει το εισόδημά του.

Σε μία κίνηση τόσο τολμηρή όσο και αδίστακτη, πιστεύοντας πως ταίριαζε στον ρόλο του Όμπερυν περισσότερο από τον καθένα, ο ηθοποιός περίμενε μέχρι μετά το μάθημα και, κρυφά από τον νεαρό, βιντεοσκόπησε ένα κλιπ για τις οντισιόν, με το γνωστό αποτέλεσμα. Προφανώς βοήθησε και το γεγονός ότι ο Pedro είχε και τις κατάλληλες «άκρες», αφού μία γνωστή του ήταν σύζυγος ενός εκ των συντελεστών της σειράς.

Ζεν πρεμιέ από σπόντα

Η κλασική μετα-αποκαλυπτική ταινία δράσης Mad Max του 1979 ήταν αυτή που έβαλε στο παγκόσμιο «ραντάρ» τον Mel Gibson και τον καθιέρωσε ως γόη της δεκαετίας του 1980. Ο ίδιος όμως δεν είχε βάλει καν στόχο το «σταριλίκι».

Σύμφωνα με το μέσο, την ημέρα που πήρε τον ρόλο, ο Gibson ανάρρωνε από έναν καβγά σε μπαρ στον οποίο είχε εμπλακεί το χθεσινό βράδυ, που τον είχε αφήσει με πρησμένο μάτι, μώλωπες και κοψίματα στο πρόσωπό του.

Ακόμα και σε αυτή την κατάσταση, συμφώνησε να μεταφέρει με το αυτοκίνητό του έναν φίλο, που ήθελε να συμμετάσχει στις οντισιόν της ταινίας. Ο διευθυντής του κάστινγκ όμως, με το που είδε το ταλαιπωρημένο και «ανοιγμένο» πρόσωπο του Gibson, βρήκε κατευθείαν την σκληρή φυσιογνωμία που έψαχνε, και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Ο «μασέτας» με την χρυσή καρδιά

Στην Ελλάδα αναφερόμαστε σε αυτόν κυρίως ως «μασέτα» για τον χαρακτηριστικό του ρόλο στην ομώνυμη B-Movie Machette του 2010. Ο λόγος φυσικά για τον Danny Trejo, ο οποίος έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ ενσαρκώνοντας τον πάγιο ρόλο του σκληρού λατίνου εγκληματία, ναρκέμπορα, συμμορίτη ή κατάδικου, όπως γράφει το Cracked.

Το Χόλιγουντ στέρησε από τον Trejo ένα πιο πλούσιο ρεπερτόριο λόγω της φυσιογνωμίας του, αλλά ο διάσημος πια ηθοποιός κέρδισε τον «breakout» ρόλο του ενώ τελούσε λειτούργημα.

Ο Trejo εργαζόταν τότε ως σύμβουλος για άτομα εθισμένα στις ουσίες, αντλώντας από το παρελθόν του στη φυλακή, και προσελήφθη από ηθοποιό που θα έπαιζε στην ταινία Runaway Train του 1985, για να τον εκπαιδεύσει στο ρόλο του παρανόμου.

Οι συντελεστές του φιλμ όμως ξαφνιάστηκαν βλέποντάς τον από κοντά, και από το πόσο ταίριαζε σε έναν μικρό ρόλο που δεν είχαν καλύψει. Αυτή ήταν η πρώτη ταινία του Trejo, στην οποία υποδύθηκε έναν μποξέρ, με αμοιβή 320 δολάρια για κάθε μέρα γυρισμάτων.

Βήμα πρώτο: Γίνε «τύφλα»

Πριν γίνει παγκόσμιος περίγελος για την ανακύκλωση του ίδιου της του εαυτού, η πασίγνωστη σειρά The Walking Dead ήταν ένα διεθνές φαινόμενο που καθόρισε την αισθητική και τη θεματολογία των «zombie flicks» και βιντεοπαιχνιδιών για πάνω από μία δεκαετία.

Μία από τις πιο χαρισματικές προσωπικότητες της σειράς, αυτή του Daryl Dixon, υποδύθηκε τέλεια και...από το πουθενά ο Norman Reedus, ο οποίος κάθε άλλο παρά είχε υπολογίσει τη συμμετοχή του στη σειρά. Λίγο καιρό πριν, ο Reedus είχε απολυθεί από μία αδιέξοδη δουλειά σε κατάστημα ποδηλάτων στο Los Angeles.

Θέλοντας να «πνίξει» τον καημό του, κατάφερε να εισβάλλει σε ένα πάρτι διασημοτήτων του Χόλιγουντ, όπου γρήγορα μέθυσε και άρχισε να κάνει φασαρία, κλέβοντας υπάρχοντα του κόσμου και φωνάζοντας. Η εικόνα όμως του ταραχοποιού «βλαχο-αμερικανού» άρεσε τόσο στους παραγωγούς της σειράς που τον είδαν ζωντανά, ώστε τον προσέλαβαν για να ενσαρκώσει έναν ανάλογο χαρακτήρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA