Μενού
palia fotografia
Παλιά φωτογραφία | YouTube/Vox
  • Α-
  • Α+

Συχνά θα έχετε παρατηρήσει κοιτώντας φωτογραφίες του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού, ότι οι άνθρωποι που φωτογραφίζονται, σπάνια χαμογελούν.

Το βλέμμα τους ήταν σχεδόν πάντα σοβαρό και σκυθρωπό, ανεξάρτητα από την πραγματική τους διάθεση, το φύλο και το κοινωνικό στάτους τους.

Μια φωτογραφία από ένα χαρμόσυνο γεγονός, όπως ο γάμος, έμοιαζε σαν να επρόκειτο για κηδεία. Διάφορες απόψεις έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την αυστηρή αυτή πόζα.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1820, ξεκίνησε η λήψη των πρώτων φωτογραφιών. Οι κάμερες ήταν τεράστιες και ογκώδεις και χρειάζονταν πολύ χρόνο για να στηθούν. Τα φωτογραφικά φιλμ απαιτούσαν από αρκετά δευτερόλεπτα έως και λίγα λεπτά προκειμένου να απαθανατίσουν μια τέλεια εικόνα.

Οι φωτογραφιζόμενοι έπαιρναν οδηγίες να μένουν ακίνητοι, διότι οποιαδήποτε κίνηση κατά τη διάρκεια της λήψης θα είχε ως αποτέλεσμα η φωτογραφία να βγει θολή.

Διαβάστε  περισσότερα στη mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA