Μενού
Υγιεινή διατροφή
Υγιεινή διατροφή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Με την άνοιξη να έχει μπει για τα καλά, η λιακάδα και η ζέστη άρχισαν να θυμίζουν σε κάποιος καλοκαίρι. Αλλά μαζί και με την αγαπημένη μας εποχή, έρχονται και τα άγχη της παραλίας. Σε λίγο καιρό, πολλοί από εμάς θα τρέχουμε να προλάβουμε τα παχάκια, τα «σωσίβια» και τα κρεμασμένα μπράτσα μας, αλλά δεν χρειάζεται να αγχωνόμαστε.

Μία προπονήτρια από τις ΗΠΑ, η Τζένα Ρίζο,  μοιράστηκε τρεις τρόπους για να κάνετε το αδυνάτισμα παιχνίδι, και να κατεβάσετε τον δείκτη στη ζυγαριά πριν καν το καταλάβετε. «Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να χάσετε κιλά απότομα», είπε στη New York Post, συνιστώντας μία πιο προοδευτική μέθοδο.

1. Κάντε την άσκηση παιχνίδι

Η σωματική δραστηριότητα είναι ο νούμερο ένα τρόπος για την απώλεια κιλών, αλλά η επαναλαμβανόμενη άσκηση μπορεί να καταλήξει μονότονη. Γι' αυτό και η Τζένα πρότεινε να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να κινηθούμε.

@jennaaaamariee

3 easy things you can start doing today that’ll get you well on your way to losing weight for summer.

♬ Light hip-hop beat/long ver.(1425963) - nightbird_bgm

Για παράδειγμα, πάρτε μαζί σας μερικούς φίλους και κανονίστε να παίξετε ένα ομαδικό άθλημα, ή να παραβγείτε με λίγο χαλαρό τρέξιμο. Αν έχετε παιδιά, συμμετέχετε και εσείς, με μέτρο, στα παιχνίδια τους στην παιδική χαρά και στο πάρκο όταν βγαίνετε έξω.

Αν πάλι δεν έχετε παρέα, υπάρχουν και πάλι τρόποι. Για παράδειγμα, μπορείτε με το ποδήλατο, ή με τα πόδια, να ορίσετε μερικά σημεία ενδιαφέροντος στον χάρτη, και να τα αναζητήσετε το ένα μετά το άλλο. Έτσι, θα κάνετε μεγάλες αποστάσεις και η ώρα θα περνά πιο ευχάριστα.

2. Τηρήστε τον κανόνα της «μιας κουταλιάς»

Ο κανόνας της «μίας κουταλιάς» έχει να κάνει με τις αλλαγές στη διατροφή, και πρεσβεύει πως είναι καλύτερα να περνάμε σε μία πιο υγιεινή διατροφή «ένα κουτάλι τη φορά», παρά απότομα, για να έχουμε χρόνο προσαρμογής.

Με βάση τον κανόνα, μέρα με τη μέρα, αρχίστε να αφαιρείτε μία κουταλιά από τις μερίδες σας αν έχουν πολύ λίπος ή λευκούς υδατάνθρακες, και προσθέστε μία κουταλιά φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ή δημητριακών ολικής άλεσης. Όσο αφαιρείτε κουταλιές, τόσο πιο υγιεινό θα γίνεται το πιάτο σας.

@jennaaaamariee

Who is guilty of doing the last one tho?🫢

♬ original sound - Jenna Rizzo | Weight Loss

3. Επαρκής ύπνος

Οι ελάχιστες συνιστώμενες ώρες ύπνου για να μη βιώνετε διαταραχές στο βιολογικό σας ρολόι είναι οι επτά. Καλό είναι επίσης ο ύπνος σας να εκτείνεται κυρίως τις νυχτερινές ώρες, αφού εκείνη την περίοδο της ημέρας λειτουργούν πιο αποτελεσματικά οι επανορθωτικές λειτουργίες του οργανισμού.

«Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλούς λόγους, αλλά η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη διαταραχή στις ορμόνες σας, η οποία μπορεί να προκαλέσει εναλλαγές της διάθεσης και αίσθημα πείνας. Επίσης, ο ύπνος τουλάχιστον επτά ωρών τη νύχτα θα αυξήσει τη φυσική ικανότητα του σώματός σας να καίει λίπος», παρατήρησε η γυμνάστρια.

@jennaaaamariee

Start eating the first one & watch your bloating disappear.

♬ original sound - Jenna Rizzo | Weight Loss
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA