Μενού
Τα τρουφάκια της Αργυρώς
Τα τρουφάκια της Αργυρώς | Youtube - Argiro Barbarigou
  • Α-
  • Α+

Ακόμα και αν οι κουραμπιέδες που σας έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα δεν είναι το αγαπημένο σας επιδόρπιο, είναι κρίμα να πάνε χαμένοι. Με αυτή τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για σοκολατένια τρουφάκια, θα δώσετε μία νέα διάσταση σε αυτό το παραδοσιακό γλυκό.

Τα υλικά για τα τρουφάκια με κουραμπιέδες που περίσσεψαν 

Για τις τρούφες σοκολάτας

  • 300 γρ. κουβερτούρα

  • 50 γρ. βούτυρο

  • 150 ml κρέμα γάλακτος

  • 80 γρ. μπισκότα βουτύρου (χοντροσπασμένα) ή 2 μεγάλοι κουραμπιέδες χωρίς την άχνη

  • 150 γρ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι (στραγγισμένο και ψιλοκομμένο)

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 20 γρ. κονιάκ

Για την επικάλυψη

  • Λίγο κακάο

  • Λίγη τρούφα

  • Λίγη άχνη ζάχαρη

  • Λίγα τρίμματα σοκολάτας

  • Λίγοι αλεσμένοι ξηροί καρποί

Βήμα - βήμα η συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

  • Πρώτα κόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι σε μικρά κομμάτια. Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε μικρή κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε την κρέμα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει τη ρίχνουμε πάνω στη σοκολάτα. 
  • Καλύπτουμε με ένα πιάτο το μπολ. Περιμένουμε 1 λεπτό.
  • Μετά απαλά ανακατεύουμε με μαλακή σπάτουλα να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει λείο.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο γλυκό κουταλιού, το χοντροσπασμένο μπισκότο ή τους κουραμπιέδες και το κονιάκ.
  • Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με τα υλικά.
  • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο περίπου 1 ώρα μέχρι να σφίξει και να κάνει σώμα (να σταθεροποιηθεί).
  • Μ’ ένα κουτάλι του γλυκού, παίρνουμε λίγη ποσότητα και γρήγορα πλάθουμε στο χέρι μικρά τρουφάκια σοκολάτας.
  • Ρολάρουμε τα τρουφάκια σοκολάτας στην επιθυμητή επικάλυψη. Η επικάλυψη για τα τρουφάκια μπορεί να είναι κακάο, τρούφα, τρίμματα σοκολάτας, άχνη ζάχαρη ή αλεσμένοι ξηροί καρποί.
  • Μπορείτε να πλάσετε το μείγμα και σε μεγάλες τρούφες σαν ατομικό γλυκό κέρασμα. Διατηρούνται στο ψυγείο για πολλές ημέρες. 
  • Εάν χρησιμοποιήσετε κουραμπιέδες, με ένα μαχαιράκι αφαιρέστε όλη την επικάλυψη άχνης. Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε μπισκότα βουτύρου ή οποιαδήποτε μπισκότα αγαπάτε.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA