Μενού
Θερμοστάτης
Θερμοστάτης | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Αυτό το σαββατοκύριακο θα έρθουμε αντιμέτωποι με άλλο ένα κύμα ψύχους, με πολλούς να αναρωτιούνται πώς θα καταφέρουν να εξοικονομήσουν το πετρέλαιο που τους έχει μείνει στον καυστήρα.

Η καλύτερη συμβουλή μας έρχεται από ειδικούς μίας επιχείρησης εγκατάστασης boiler, οι οποίοι μοιράστηκαν στην Daily Express τον κατάλληλο τρόπο χρήσης του θερμοστάτη μας για να έχουμε την τέλεια αναλογία απόδοσης/κατανάλωσης.

Θερμοστάτης με τη ρέγουλα

Ο Andy Kerr, ιδρυτής της συγκεκριμένης εταιρείας, είπε: «Η ιδέα ότι αφήνοντας τον θερμοστάτη στο χαμηλό όλη την ημέρα είναι πιο οικονομικό είναι ένας μύθος. Ο καλύτερος τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα στους λογαριασμούς θέρμανσης είναι να χρησιμοποιείτε τον λέβητά σας μόνο όταν τον χρειάζεστε». 

«Χρησιμοποιώντας τον λέβητα μόνο όταν θέλετε ζεστό νερό ή θέρμανση, ελαχιστοποιείτε την ενέργεια που χρησιμοποιεί μακροπρόθεσμα. Η κατανάλωση καυσίμου με σταθερό ρυθμό όχι μόνο θα έχει ως αποτέλεσμα τη συνεχή χρήση αλλά και τη σπατάλη ενέργειας».

Υπολογίζεται ότι περίπου το 70% της θερμότητας που εκλύουν τα σώματα στο σπίτι σας χάνεται μέσω μικρών ανοιγμάτων στις πόρτες, τη στέγη και τα δάπεδά σας. Ως εκ τούτου, όταν αφήνουμε τον θερμοστάτη ανοιχτό στο χαμηλό, ό,τι θερμότητα παράξει όσο λείπουμε απλά θα «ξεθυμαίνει».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA