Μενού
Κολοκυθόσουπα
Κολοκυθόσουπα | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η θερμοκρασία έχει κάνει βουτιά αυτό το Σαββατοκύριακο και ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη συνταγή για να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα κολοκυθόσουπα με βελούδινη και λεία υφή, χρησιμοποιώντας υλικά που έχουμε όλοι στο σπίτι. 

Υλικά για τη σούπα

  • 900 γρ. κολοκύθα
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κλ. δεντρολίβανο
  • 3 κλ. θυμάρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 γρ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 1 λίτρο νερό, βραστό
  • 125 γρ. τυρί κρέμα

Για τα κρουτόν

  • 4 φέτες ψωμί
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1/2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κλ. θυμάρι

Για το σερβίρισμα

  • τυρί κρέμα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • φύλλα θυμαριού

Βήμα βήμα η διαδικασία

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και αφαιρούμε τα σποράκια από το εσωτερικό της
  • Απλώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί και μεταφέρουμε τα κομμάτια της κολοκύθας
  • Κόβουμε σε φέτες το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, και τα προσθέτουμε στο ταψί
  • Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι
  • Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, το μεταφέρουμε στον φούρνο, και ψήνουμε για 1 ½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά
  • Αφαιρούμε το ταψί με τα λαχανικά από τον φούρνο, μεταφέρουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
  • Προσθέτουμε το τζίντζερ και το ξύσμα πορτοκαλιού, και ανακατεύουμε
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βραστό νερό, και σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά. Αν το νερό δεν είναι βραστό, θα πρέπει να περιμένουμε να πάρει μια βράση
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χτυπάμε καλά το μείγμα με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να έχει μια λεία υφή
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη σούπα

Για τα κρουτόν

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά
  • Κόβουμε το ψωμί σε μικρά τετράγωνα κομμάτια
  • Ρίχνουμε στο τηγάνι το βούτυρο, το σκόρδο, το ψωμί, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και σοτάρουμε καλά για 3-4 λεπτά
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κρουτόν σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας
  • Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και σερβίρουμε με τα κρουτόν, τυρί κρέμα, ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και θυμάρι

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA