Μενού
Παρέα φίλων
Παρέα φίλων | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να έχετε ακούσει για τη θεωρία της σχετικότητας, του χάους και του...ανάποδου τοστ, έχετε όμως πάρει το αυτί σας τη θεωρία των «7 φίλων»; Έχοντας γίνει viral στο Tiktok, περιγράφει τον ιδανικό αριθμό φίλων που πρέπει να κρατάμε, από σημαντικές φάσεις της ζωής μας.

Όπως εξηγεί στο Bustle, σύμφωνα με το TikTok, χρειάζεσαι μόνο λίγους φίλους για να έχεις έναν πλήρη κοινωνικό κύκλο, επτά, για την ακρίβεια. Το viral trend θέλει το 7 να είναι ο «μαγικός αριθμός», ο οποίος αντιστοιχεί σε φίλους με διαφορετικούς ρόλους, που προέρχονται από διαφορετικά στάδια της ζωής σου.

Η λίστα των 7 φίλων

Αν έχετε «τσεκάρει» κάθε τύπο φίλου σε αυτή τη λίστα, τότε η ζωή σας είναι «γεμάτη»:

  1. Ο παιδικός σου φίλος
  2. Ο φίλος που κάνει την παρέα να «λύνεται» με τα αστεία του
  3. Ο φίλος με τον οποίο «μιλάτε» με το «βλέμμα»
  4. Ο φίλος που θα ακούσει ό,τι έχει να πεις
  5. Ο φίλος που είναι σαν αδελφός σου
  6. Ο κολλητός σου
  7. Τέλος, ο φίλος που δεν «μασάει» τα λόγια του, επειδή σε νοιάζεται πάνω απ' όλα

Δεν είναι σαφές ποιος ξεκίνησε το trend των 7 φίλων, αλλά το σίγουρο είναι πως στον αριθμό 7 αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στη θρησκευτική και φιλοσοφική παράδοση πολλών λαών, και χαρακτηριστικά στην αρχαία Ελλάδα.

Οι πρόγονοί μα θεωρούσαν το 7 τέλειο αριθμό γιατί ήταν άθροισμα του 3 και του 4. Ακόμα, οι Πυθαγόρειοι το «λάτρευαν» ως πρότυπο της τάξης και της αρμονίας. Αυτό διότι το 7 περιέχει δύο φορές τον ιερό αριθμό τρία.

Ταυτόχρονα η επιπλέον μονάδα του τον καθιστά τον μοναδικό μονοψήφιο που δεν προκύπτει από πολλαπλασιασμό ή διαίρεση άλλων. Συσχετιζόταν επίσης με τη λατρεία του Απόλλωνα, θεού της μουσικής και της ίασης, αλλά και της Σελήνης.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA