Μενού
melissanidis
Ιωάννης Μελισσανίδης | ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης από τον καναπέ του «Στούντιο 4» μίλησε για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε από τα ΜΜΕ το 2000, στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το περιβόητο φιλί με τον προπονητή του. Ειδικότερα, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης αναφέρθηκε στην ομοφοβική επίθεση που είχε δεχτεί από τα ΜΜΕ της εποχής, όταν μετά από την πρόκρισή του στον τελικό του άλματος στην ενόργανη γυμναστική, εθεάθη να φιλά τον προπονητή του.

«Είχε γίνει όλος αυτός ο ντόρος τότε με το φιλί, με τον προπονητή. Όλη αυτή η χυδαία ομοφοβική επίθεση που είχε γίνει την ώρα που αγωνιζόμουν και νομίζω ότι δεν έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα τέτοια επίθεση ενορχηστρωμένη, ζωντανά κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν αθλητή. Ήμουν τραυματισμένος, είχα 5 κήλες στη μέση μου και προσγειώθηκα με ένα πόδι. Αντί να πούνε δείτε ''τι μάγκας είναι αυτός ο αθλητής'', άρχισαν να λένε αυτόν τον οχετό. Εννοείται ότι δεν μάσησα, τους μάσησα» είπε ο Ιωάννης Μελισσανίδης.

«Το πρωτοσέλιδο τότε μιας εφημερίδας, μίας απ’ τις πολλές, έλεγε ''Ο Ιωάννης φιλούσε υπέροχα''. Το πρόβλημα ήταν ότι είμαι αυτός που είμαι, η προσωπικότητά μου και δεν έκανα καμία έκπτωση σε κανέναν δημοσιογράφο (…) και έκανα αυτό που ήθελα. (…) Αν γινόταν τώρα, θα είχαν μπει οι μισοί στη φυλακή. Φανταστείτε, έβγαιναν σε δελτία ειδήσεων και έλεγαν όσα έλεγαν. Γινόταν σε πανελλήνιο επίπεδο, έβγαιναν στα δελτία ειδήσεων και έλεγαν αυτά που έλεγαν» είπε ο Ολυμπιονίκης. «Τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος, υπέροχος, όταν γυρίσαμε στο Προεδρικό Μέγαρο και ήταν η ομαδική φωτογραφία, εγώ είχα πάει πίσω, δεν ήθελα. Λίγο πριν βγάλουν τη φωτογραφία, ο ίδιος ο κ. Στεφανόπουλος στέλνει έναν από τους συνεργάτες του και είπε ότι ''η φωτογραφία θα βγει με τον Ιωάννη''. Και μου λέει ''Ιωάννη, έλα δίπλα μου''».

Απαντώντας στο κατά πόσο τον επηρέασαν όλα όσα έγιναν τότε, ο Ιωάννης Μελισσανίδης δήλωσε: «Δε με επηρέασαν, γιατί είναι ο χαρακτήρας μου τέτοιος. Το πρόβλημα είναι δικό τους, όχι δικό μου. Με έκαναν ακόμα πιο σκληρό και δυνατό. Αλλά δε λειτουργούν όλα τα παιδιά το ίδιο με μένα. Με όλα αυτά θα μπορούσα να είχα αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι, όπως κάποια άλλα παιδιά τα οποία τα έχουν οδηγήσει σε αυτοκτονία. Τα έχουν σκοτώσει. Εγώ απάντησα με τη δεύτερη ολυμπιακή διάκριση, κάνοντας το άλμα Μελισσανίδη και φέροντας μια δεύτερη ολυμπιακή διάκριση. Και έγινα ο μοναδικός Έλληνας αθλητής που έχω δύο ολυμπιακές διακρίσεις σε δύο διαφορετικά αγωνίσματα. Το λέω γιατί το πάλεψα».

«Είναι αισχρό. Να είσαι ένα παιδί που φοράς το εθνόσημο της Ελλάδας και ενορχηστρωμένα Έλληνες δημοσιογράφοι… Αυτοί έχουν το ψυχιατρικό πρόβλημα. Δεν πρόκειται να μπω στη λογική τους. Όταν γίνεται μια ομοφοβική επίθεση ή μισογυνιστική, φταίω εγώ; Όχι βέβαια. Ήθελαν να με δουν να καταρρέω, θέλουν να κλάψεις, να πονέσεις και να σε λυπηθεί ο κόσμος. Όχι εμένα» συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA