Μενού
Marilyn Manson
Marilyn Manson | AP
  • Α-
  • Α+

Σε ποινή 20 ωρών κοινωφελούς εργασίας και 1.400 δολάρια πρόστιμο καταδικάστηκε ο Μέριλιν Μάνσον, ο οποίος το 2019 κατά τη διάρκεια συναυλίας του είχε φυσήξει τη μύτη του και έφτυσε πάνω σε μία γυναίκα που βιντεοσκοπούσε τη βραδιά, περιστατικό που ο δικαστής χαρακτήρισε «εξωφρενικό».

Ο τραγουδιστής, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Brian Warner, έπρεπε να εμφανιστεί αυτοπροσώπως στο δικαστήριο τη Δευτέρα (18/9) και ο δικαστής δήλωσε ότι θα του επιτραπεί να κάνει την εργασία του στην Καλιφόρνια.

Ο 54χρονος Μέριλιν Μάνσον, όπως αναφέρει το BBC, είχε αρχικά δηλώσει αθώος στις κατηγορίες για την επίθεση, αλλά αργότερα άλλαξε την ομολογία του σε μη αμφισβήτηση. Η δήλωση μη αμφισβήτησης σημαίνει ότι δεν αμφισβήτησε την κατηγορία, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένος να παραδεχτεί την ενοχή του.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο 54χρονος έφτυσε τη γυναίκα στις 19 Αυγούστου 2019, καθώς εκείνη βιντεοσκοπούσε την εμφάνισή του στο Bank of New Hampshire Pavilion στο Γκίλφορντ.

Marilyn Manson
Ο Marilyn Manson στο δικαστήριο | AP

 

Ο ερευνητής της αστυνομίας, ο οποίος εξέτασε το υλικό από την εκδήλωση, δήλωσε ότι ο Μάνσον εθεάθη να βάζει το πρόσωπό του κοντά στην κάμερα που κρατούσε η φωτογράφος Σούζαν Φάουντεν και να φτύνει προς το μέρος της.

Λίγο αργότερα επέστρεψε, γονάτισε από πάνω της και έβαλε το χέρι του στο ένα ρουθούνι πριν εκτοξεύσει πάνω της μια «σημαντική ποσότητα βλέννας». Στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται επίσης ότι η κάμερα δείχνει τον Μάνσον «να δείχνει και να γελάει στην Φάουντεν, καθώς εκείνη απομακρύνεται».

Σε δήλωσή της που διαβάστηκε στο δικαστήριο, η κυρία Φάουντεν είπε: «Ποτέ δεν έχω ταπεινωθεί ή μου έχει φερθεί όπως μου φέρθηκε αυτός ο κατηγορούμενος. Το να με φτύσει και να φυσήξει τη μύτη του πάνω μου ήταν το πιο αηδιαστικό πράγμα που έχει κάνει ποτέ άνθρωπος».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.