Μενού
Μούχλα στο σπίτι
Μούχλα στο σπίτι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η έντονη υγρασία είναι μία γνώριμη κατάσταση στην επί το πλείστον παραθαλάσσια χώρα μας. Σαπίζει τις ξύλινες κατασκευές, κατατρώει το βάψιμο του σπιτιού, μας κάνει να ξεπαγιάζουμε και προσφέρει στη μούχλα το τέλειο περιβάλλον για να «πρασινίσει» το σπίτι μας.

Φαίνεται όμως πως υπάρχει μια «εύκολη» λύση για έστω ένα από αυτά τα προβλήματα και έρχεται από τη Γερμανία. Σύμφωνα με τη Sun, αυτή η τεχνική ακούει στο όνομα «stoffluften», και βασίζεται σε μία ούτως ή άλλως υγιή συνήθεια.

«Αερισμός - σοκ»

Αυτή είναι χονδρικά η μετάφραση του όρου στα ελληνικά, και όπως ακούγεται, συνίσταται στον απότομο αερισμό του σπιτιού με παγωμένο αέρα τον χειμώνα. Αυτό δημιουργεί ένα απότομο ρεύμα, ανταλλάσσοντας το μεγαλύτερο μέρος του ζεστού, υγρού αέρα μέσα στο σπίτι με κρύο αέρα από το εξωτερικό.

Αφού κλείσετε ξανά τα παράθυρα, καθώς η θερμοκρασία του φρέσκου αέρα αυξάνεται, απορροφά την περισσή υγρασία στο σπίτι. Μπορεί το άνοιγμα των παραθύρων τους κρύους μήνες να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε, αλλά δεν χρειάζεται να το κάνετε συχνά.

Ορισμένοι ειδικοί λένε ότι πρέπει να το κάνετε δύο φορές την ημέρα, για 5 έως 10 λεπτά, κάθε πρωί και πριν τον ύπνο. Άλλοι θεωρούν πως η καλύτερη στιγμή για να ανοίξετε όλα τα παράθυρα και να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο είναι μετά το ντους ή το μαγείρεμα, όταν τα επίπεδα υγρασίας είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Ορισμένοι Βρετανοί και Γερμανοί χρησιμοποιούν τη μέθοδο εδώ και δεκαετίες και εκτιμούν πως βοηθά στην καταπολέμηση της δυσάρεστης μούχλας και της υγρασίας. Μιλώντας στα social media, ένας είπε: «Η μητέρα μου ήταν Γερμανίδα, το έκανε αυτό κάθε μέρα. Όσο κι αν κρύωνα, αυτό βοηθούσε πραγματικά με τη συμπύκνωση και τη μούχλα».

Δείτε επίσης:

Ο Μωάμεθ και το βουνό, ο έξαλλος Τσίπρας με τον Τεμπονέρα και η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα 

«No farmers, no food, no future»: Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για να μπορέσουν να ζήσουν

Φρίκη στη Γαλλία: Βρέθηκαν 100 νεκρές γάτες - Θαμμένες σε κήπο σπιτιού και σε καταψύκτη

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA